• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EP deputātu prasību tiesā par Saeimas deputāta N.Kabanova izteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas krievu minoritātes jautājuma svītrošanu no EP intergrupas sēdes darba kārtības

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EP deputātu prasību tiesā par Saeimas deputāta N.Kabanova izteikumiem

Vakar, 10.martā, Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Guntars Krasts, Ģirts Valdis Kristovskis, Inese Vaidere un Roberts Zīle sagatavojuši iesniegšanai prasības pieteikumu tiesā par Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova apvainojošajiem izteikumiem Saeimas plenārsēdē 2004. gada 21. oktobrī.
Atgādinām, ka minētajā datumā N.Kabanovs, uzstājoties debatēs, nosauca par fašistiem no Latvijas ievēlētos EP deputātus, kas darbojas Nāciju Eiropas politiskajā grupā, ar šādiem vārdiem: “Cienījamie kolēģi! Šodien daudz bija pieminēts vārds “Eiropa”. Mēs varam pamēģināt uzzināt, kas notiek Eiropas kontekstā ar šiem ierobežojumiem. Vai kaut kāda partija Eiropas Parlamentā var stāties, teiksim, “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK pusē. Es domāju, ka tikai neliela tā saucamā Nāciju Eiropas deputātu kopa, kur tagad sēž četri fašisti no Latvijas. Fašisti joprojām sēž Latvijas Saeimā.” Pēc šiem izteikumiem deputātam N.Kabanovam tika izslēgts mikrofons. Tā kā Saeimas plenārsēdes tiek translētas tiešraidē Latvijas Radio 1. programmā un Saeimas sēžu stenogrammas tiek publicētas Latvijas Republikas oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, kā arī translācijas un publikācijas pieejamas internetā, N.Kabanova izteikumi ir izplatīti neierobežotam klausītāju un lasītāju lokam.
Publiski izplatītie apvainojumi ir EP deputātu godu un cieņu aizskaroši, tieši norāda uz viņu piederību un atbalstu noziedzīgajai fašisma ideoloģijai. Sevišķi aizskaroši šādi apvainojumi ir Nāciju Eiropas grupas deputātiem, kuri stingri iestājas par demokrātijas principiem, par nāciju daudzveidību, par ikvienas nācijas brīvību un suverenitāti. Tieši Nāciju Eiropas grupa ir izstrādājusi arī rezolūciju par Aušvicas koncentrācijas un citās nometnēs noslepkavoto cilvēku piemiņas saglabāšanu. Nāciju Eiropas grupas līdzpriekšsēdētājs B.Kroulijs ir Eiropā pazīstams demokrātijas principu aizstāvis.
Eiropas Parlamenta deputāti ir tautas uzticību saņēmuši politiķi, kuru darbības pamatā ir sabiedrības uzticība un paaugstināta morālā atbildība, un jebkuru nepatiesu apvainojumu izplatīšana apšauba viņu morālo un ētisko atbilstību ieņemamajiem amatiem. TB/LNNK deputāti nekad nav aizstāvējuši fašisma ideoloģiju, un ar izteiktajiem apvainojumiem faktiski ir diskreditēta arī Latvijas vēlētāju izdarītā izvēle Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Nepamatoti tiek diskreditēta Latvijas valsts, un tiek dots pamats apgalvojumiem, ka Latvijā pie varas esot fašisti un ka fašisms Latvijā atdzimstot.
Deputāti tiesai lūdz uzlikt par pienākumu N. Kabanovam nākamajā Saeimas plenārsēdē, kura tiek translēta tiešraidē Latvijas Radio 1. programmā, publiski atvainoties visiem prasītājiem un atsaukt minētos izteikumus.

Sabīne Prohorova, apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!