• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas krievu minoritātes jautājuma svītrošanu no EP intergrupas sēdes darba kārtības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības līdzdalību Lisabonas stratēģijas vidusposma izvērtēšanā

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas krievu minoritātes jautājuma svītrošanu no EP intergrupas sēdes darba kārtības

Vakar, 10.martā, Eiropas Parlamentā paredzētā Tradicionālo nacionālo minoritāšu, konstitucionālo reģionu un reģionālo valodu intergrupas sēdē no darba kārtības tika svītrots jautājums par Latvijas krievu minoritāti un krievu skolu izglītības reformu. Komisijas priekšsēdētājs Csaba Tabajdi to pamatoja ar nepieciešamību jautājumu depolitizēt Latvijas pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā, kā arī daudziem ienākušiem papildinājumiem. Deputāts Ģirts Valdis Kristovskis norādīja, ka šī C.Tabajdi “attapšanās” diemžēl ir novēlota, jo T.Ždanokas partija krievu minoritātes skatīšanu ir izmantojusi visu priekšvēlēšanu laiku.
Tā kā jautājums par Latvijas krievu minoritāti un krievu skolu izglītības reformu no darba kārtības tika izslēgts dažas stundas pirms paredzētās sēdes, tas parāda, ka Latvijas deputāta Ģ.V.Kristovska aktīvā rīcība, argumenti, lai nepieļautu nepatiesu faktu iekļaušanu rekomendācijās Eiropas Parlamentam, starptautiskajām institūcijām, Saeimai un Latvijas valdībai ir sasnieguši mērķi. Ģ.V.Kristovskis, kurš arī piedalās minētās intergrupas darbā, šajās dienās sagatavoja un iesniedza alternatīvu rekomendāciju projektu un saņēma daudzu deputātu atbalstu. Gatavību piedalīties paredzētajā Tradicionālo nacionālo minoritāšu, konstitucionālo reģionu un reģionālo valodu intergrupas sēdē bija izteikuši visi Latvijas deputāti. Pēc C.Tabajdi un T.Ždanokas pilnveidotās rezolūcijas Ģ.V.Kristovskim nācās vēlreiz iesniegt priekšlikumus, kuru atbalstīšanas gadījumā C.Tabajdi gatavotās rekomendācijas Latvijai draudēja izgāzties. Tagad jautājuma skatīšana atlikta uz nākamo intergrupas sēdi pēc mēneša. Pozitīvi atzīmējams fakts, ka rekomendāciju otrajā variantā bija iekļauta prasība Eiropas Parlamentam aicināt Krievijas valdību izteikt morālu un politisku atvainošanos Latvijai par padomju okupāciju, kas varētu veicināt izlīgumu tautu starpā.

EP deputāta Ģ.V.Kristovska birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!