• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovākijas vēstnieka atvadu vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas topošo juristu vizīti Tieslietu ministrijā

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovākijas vēstnieka atvadu vizīti

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Vakar, 10.martā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Jozefu Dravecku, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Tikšanās laikā pārrunāta abu valstu sadarbības attīstība vēstnieka darbības laikā, kas īpaši iezīmīgs ar Latvijas un Slovākijas kļūšanu par Eiropas Savienības un NATO dalībvalstīm.
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre un vēstnieks J.Draveckis bija vienisprātis, ka attiecības starp Latviju un Slovākiju gan valstu, gan parlamentu līmenī kļuvušas daudz intensīvākas. Par to liecina valsts amatpersonu vizītes – pirms dažām dienām Latvijā viesojās Slovākijas prezidents Ivans Gašparovičs, pirms gada – Slovākijas parlamenta priekšsēdētājs Pāvols Hrušovskis. Šo vizīšu laikā viens no būtiskākajiem diskusiju jautājumiem bija ES aktualitātes, it īpaši Eiropas konstitucionālā līguma ratifikācijas process un nacionālo valstu parlamentu lomas pieaugums ES. I.Ūdre uzsvēra Saeimas veiksmīgo iesaisti Eiropas lietās, Eiropas lietu komisijas līdzdalību valsts pozīciju Eiropas institūcijās apstiprināšanā, kā arī regulārās debates par svarīgiem ar ES saistītiem jautājumiem.
Sarunas dalībnieki pieskārās arī abu valstu sadarbībai starptautiskajās organizācijās, īpaši pievēršoties parlamentāro asambleju darbam. Pārrunāts arī Starpparlamentu savienības darbs, kurā parlamentāriešiem ir iespēja tikties un diskutēt par starptautiskajām aktualitātēm, kā arī ar parlamentu darbu tieši saistītiem jautājumiem.
Runājot par līdzdalību ES jauno kaimiņu politikas īstenošanā, Saeimas priekšsēdētāja pastāstīja par nupat noslēgušos Latvijas parlamenta delegācijas vizīti Armēnijā, kuras laikā diskutēts par jautājumiem, kas skar Latvijas eirointegrācijas un reformu īstenošanas pieredzes nodošanu Armēnijai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!