• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre, informējot par pirmajās 100 darbības dienās paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Francijas prezidenta

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre, informējot par pirmajās 100 darbības dienās paveikto

Ceturtdien, 10.martā, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete informēja par pirmajās 100 dienās paveikto un izvirzītajām prioritātēm izglītības un zinātnes ministres amatā. Būtisks finansējuma apjoma pieaugums zinātnei, jaunā akreditācijas kārtība, grozījumi Augstskolu likumā un pasākumi ārvalstu augstskolu filiāļu un pārstāvniecību nelikumīgas darbības novēršanai ir galvenais no padarītā.
Ir panākts būtisks finansējuma pieaugums zinātnei. 2005.gadā zinātnei piešķirts papildu finansējums 2,5 miljoni latu, un valdības protokollēmums paredz vēl tikpat piešķirt šā gada budžeta grozījumos.
Sagatavotas izmaiņas vispārējās izglītības iestāžu akreditācijas kārtībā, lai nodrošinātu vienotu procedūru, objektīvu ekspertu komisijas, nevis viena inspektora vērtējumu.
Pārstrādāts likumprojekts “Grozījumi Augstskolu likumā”, lai precizētu augstskolu statusu, nodrošinātu likuma saskaņošanu ar administratīvajām tiesībām, atbilstoši Administratīvā procesa spēkā stāšanās likuma pārejas noteikumiem. Paredzēts noteikt arī akadēmiskā personāla vienu ievēlēšanas vietu.
Apzinātas nelegālās ārvalstu augstskolu filiāles un pārstāvniecības, informācija nodota ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, un pēc ministres iniciatīvas izstrādāta “Koncepcija par rīcības plāna izveidi ārvalstu augstskolu filiāļu un pārstāvniecību nelikumīgas darbības novēršanai”.
Notiek aktīva gatavošanās IX Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.2005.gada budžetā piešķirti 1,5 miljoni latu, par ko Induļa Emša valdības laikā bija aizmirsts.
MK apstiprinātas valsts valodas politikas pamatnostādnes 2005.–2014.gadam, kas veidotas, lai uzlabotu latviešu valodas lingvistisko kvalitāti un garantētu tās konkurētspēju. Izveidota darba grupa, kas izstrādā priekšlikumus latviešu terminoloģijas attīstības procesa sakārtošanai, izstrādāti MK noteikumi latviešu valodas terminu attīstībai.
Pieņemti grozījumi Ministru kabineta noteikumos “Noteikumi par stipendijām”, kas paplašina stipendiju saņēmēju loku.
Saeimā iesniegti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, lai noteiktu amatpersonu administratīvo atbildību par studiju līgumā ietverto obligāto nosacījumu neievērošanu. Ir izstrādāta studējošo personas lietu noformēšanas kārtība.
Ministrijā izveidots Juridiskais departaments, lai uzlabotu tiesību normu ievērošanu izglītībā.
Ierosināti auditi Izglītības valsts inspekcijā, IZM Saimnieciskās vadības departamentā, Statistikas nodaļā un LIIS, arī par nekustamo īpašumu apsaimniekošanu, lai izvērtētu amatpersonu darbības atbilstību likumdošanai. Uzdots novērst jau konstatētos likumpārkāpumus un nodrošināt darbības tiesiskumu.
Obligātas vidējās izglītības atjaunošana, lielāka uzmanība svešvalodu apguvei, vienlaikus sekmējot dzimtās valodas zināšanas, un audzināšanas lomas skolās nostiprināšana ir I.Druvietes izvirzītās prioritātes.
Pirmo simt darbības dienu laikā izglītības un zinātnes ministre ir viesojusies vairāk nekā 30 izglītības iestādēs. I.Druviete regulāri tiekas ar Latvijas Studentu apvienību, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku asociāciju un citu izglītībai un zinātnei nozīmīgu profesionālo un sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem.

Laila Spaliņa, ministres padomniece komunikāciju lietās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!