• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas lēmumu mainīt kārtību bērnu adopcijai uz ārvalstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103452

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2005.gada 10.marta sēdē

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas lēmumu mainīt kārtību bērnu adopcijai uz ārvalstīm

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa pauž nožēlu par ceturtdien, 10.martā, Saeimas pieņemto lēmumu atbalstīt Bērnu un ģimenes lietu ministrijas ierosinātos grozījumus Civillikumā, nosakot, ka turpmāk atļauju bērnu adoptēšanai uz ārvalstīm izdos tikai bērnu un ģimenes lietu ministrs, nevis kopīgi tieslietu ministrs un bērnu un ģimenes lietu ministrs.
Neraugoties uz savu sarūgtinājumu par Saeimas lēmumu, tieslietu ministre respektē Saeimas kā demokrātiskas valsts augstākās lēmējvaras pieņemto lēmumu.
“Es savu nostāju neesmu mainījusi – valsts kontroles tik jūtīgā jautājumā kā bērnu adopcija uz ārzemēm nekad nevar būt par daudz, un, manuprāt, bija jāsaglabā esošā kārtība. Es kā tieslietu ministre rūpīgi sekošu līdzi tam, lai bērnu adopcija uz ārvalstīm notiek likumīgi un lai par to nav ne mazāko šaubu ēnu. Es arī neatkāpjos no savas nostājas, ka bērni ir Latvijas lielākā bagātība un valstij ir jādara viss, lai panāktu, ka ikviens bērns uzaug ģimenē Latvijā,” sacīja S.Āboltiņa.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!