• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikumu ES Solidaritātes fondam par vētras zaudējumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103454

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedriskā labuma organizācijas statusu Bērnu fondam

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikumu ES Solidaritātes fondam par vētras zaudējumiem

Finanšu ministrija ceturtdien, 10.martā, nosūtījusi Eiropas Komisijas Reģionālās politikas ģenerāldirektorātam informāciju par janvāra vētras nodarītajiem zaudējumiem, pretendējot uz Solidaritātes fonda līdzekļu saņemšanu postījumu seku kompensācijai.
Kopējie Latvijas aplēstie vētras radītie zaudējumi ir 190,75 miljoni eiru, no kuriem 104,3 miljoni eiru ir privātā sektora zaudējumi un 86,45 miljoni eiru – publiskā sektora. No publiskā sektora 63,75 miljonus eiru veido valdības zaudējumi un 22,7 miljonus eiru – pašvaldību zaudējumi.
Zaudējumi veido 1,94% no nacionālā kopienākuma. Kā zināms, minimālais zaudējumu apjoms, lai kāda ES dalībvalsts varētu pretendēt uz Solidaritātes fonda līdzekļu saņemšanu, ir 0,6% no nacionālā kopienākuma.
Lielākie zaudējumi nozarēs ir šādi: 81,2 miljoni eiru – mežsaimniecībā (publiskais sektors – 19,7 miljoni eiru, privātais – 61,5 miljoni eiru); 12,7 miljoni eiru – transporta nozarē; 11,6 miljoni eiru – zemkopībā (publiskajā sektorā – 1,6 miljoni eiru, privātajā – 9,9 miljoni eiru); 10,7 miljoni eiru – jūras piekrastes zonā, kāpu zonā, īpaši aizsargājamās teritorijas; 5,1 miljons eiru – jūras piekrastes konstrukcijas; 4,8 miljoni eiru – enerģētikā; 4,69 miljoni eiru – ēku un konstrukciju bojājumi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!