• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvenergo" restrukturizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nacionālboļševiku atbalstītāju organizācijas reģistrāciju

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvenergo” restrukturizāciju

Atsaucoties uz Latvijas arodbiedrības “Enerģija” pausto viedokli (10.03.2005., LETA) par Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumu, Ekonomikas ministrija vēlas norādīt, ka VAS “Latvenergo” restrukturizācija tiks veikta, ņemot vērā Eiropas Savienības direktīvas par elektroenerģijas tirgus liberalizāciju nosacījumus. Restrukturizācija paredz šā uzņēmuma pārveidošanu par koncernu, kura sastāvā ietilpst vairāki meitasuzņēmumi. Kā vienu no svarīgākajām tā daļām var minēt juridiski neatkarīga pārvadu sistēmu operatora izveidošanu, kurš varēs pieņemt lēmumu neatkarīgi no enerģijas ražotāja (piemēram, brīvi izvēloties elektroenerģijas piegādātāju, kurš piedāvā izdevīgāku tarifu).
VAS “Latvenergo” restrukturizācija nav saistīta ar šī uzņēmuma “slēpto privatizāciju”, jo Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 12.pantā noteikts, ka VAS “Latvenergo” (un citi šajā pantā minētie uzņēmumi) nav privatizējams.
Enerģētikas likumā (20 1 pants ) arī ir noteikts, ka VAS “Latvenergo” nav privatizējams, kā arī Ekonomikas ministrijas izstrādātie grozījumi šajā likumā nosaka, ka “kā valstiski svarīgs tautsaimniecības objekts akciju sabiedrība “Latvenergo” nav privatizējama. Visas akciju sabiedrības “Latvenergo” akcijas ir valsts īpašums. Pļaviņu, Ķeguma un Rīgas hidroelektrostacijas uz Daugavas upes, Rīgas 1. un 2.termoelektrocentrāles, elektroenerģijas pārvades tīklus un valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” īpašumā esošos elektroenerģijas sadales un telekomunikāciju tīklus un iekārtas nevar izmantot kā ķīlu kredītu vai citu saistību nodrošināšanai un šie objekti kā neprivatizējama manta var pāriet un būt vienīgi tādu kapitālsabiedrību īpašumā vai valdījumā, kuru visas kapitāla daļas ir valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” īpašums un nevar tikt atsavinātas.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!