• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra un uzņēmēju tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Hipotēku un zemes bankas pieejamību zemes privatizācijā

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra un uzņēmēju tikšanos

Vakar, 10.martā, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar gandrīz 100 uzņēmējiem no visas Latvijas. Tikšanos rīkoja Ekonomikas ministrijas (EM) Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības padome un Latvijas Reģionu mazo un vidējo komersantu savienība, piedalījās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, gan EM valsts sekretāra vietnieks A.Matīss. K.Kariņš uzsvēra izvēlēto ceļu tālākai ekonomikas attīstībai, īpaši izdalot valdības prioritāti – zināšanās balstītas tautsaimniecības attīstību. Lai Latvijas tautsaimniecība attīstītos tikpat strauji kā līdz šim, mums nepieciešamas gan ārvalstu investīcijas, gan struktūrfondu līdzfinansējums un valsts atbalsts uzņēmējiem. Ministrs informēja klātesošos uzņēmējus par tādiem aktuāliem jautājumiem kā Ekonomikas ministrijas paveiktais uzņēmējdarbības vides uzlabošanā un struktūrfondu pieejamības veicināšanā reģionos, ministrijas aktivitātes preču pavadzīmju likvidēšanai un MVU konkurētspējas celšanai.
Uzņēmēji aktīvi iesaistījās diskusijā, un K.Kariņam un A.Ozolam bija jāatbild uz dažādiem jautājumiem. Vislielākā uzņēmēju interese bija par ES struktūrfondu apguvi, projektu vērtēšanu, valsts atbalsta apvienošanu (vai uzņēmums var izmantot, piemēram, gan Latvijas Garantiju aģentūras atbalstu, gan pretendēt uz ES struktūrfondu līdzfinansējumu). Uzņēmējus interesēja gan Latvijas Garantiju aģentūras, gan arī jaunveidojamā Riska kapitāla fonda darbība un specifika.
Uz jautājumu, kā samazināt Latvijas ekonomikas pelēko daļu, ministrs atbildēja, ka viens no mehānismiem ir samazināt nodokļus. Situācijas izvērtējums līdz šim parāda, ka, samazinot nodokļus, palielinās nodokļu ieņēmumi valsts budžetā.
K.Kariņš aicināja uzņēmējus būt vēl aktīvākiem, iesniegt savas idejas un priekšlikumus uzņēmējdarbības vides pilnveidošanai Ekonomikas ministrijā, lai kopīgiem spēkiem attīstītu Latvijas tautsaimniecību un iedzīvotāju labklājību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!