• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzstājoties pretterorisma konferencē Madridē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2005., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103476

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājai

Vēl šajā numurā

11.03.2005., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzstājoties pretterorisma konferencē Madridē

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien, 10.martā, Madridē, uzrunājot konferenci, kas veltīta cīņai ar terorismu, vēlreiz pauda visdziļāko līdzjūtību Spānijai saistībā ar terorisma aktu Madridē, kas pirms gada satricināja pasauli. Viņa pieminēja arī aizvadītā gada traģiskos un šausminošos notikumus Beslanā, kā arī terorismu Irākā.
“Terorisms nedrīkst kļūt par instrumentu kādu konfliktu risināšanā, terorisms nevar būt daļa no politiskā procesa, lai arī to par tādu nereti pasniedz, jo nevainīgu cilvēku nogalināšana nedrīkst būt par attaisnojumu nevienam mērķim,” sacīja prezidente.
V.Vīķe-Freiberga arī norādīja, ka ekstrēmisma ideloģijas un kustības, vienalga, vai tās būtu radušās Eiropā, kā, piemēram, neonacisms vai neoboļševisms, vai arī citur pasaulē, veicina terorisma aktivitāti.
“Demokrātiskas un brīvas sabiedrības ir attīstījušās cauri gadsimtiem vērtības, kas augstu vērtē cilvēka dzīvību un cieņu, līdzjūtību pret citu ciešanām, iecietību pret citādo, tāpēc nepieciešams, lai starptautiskās organizācijas un valstis vienotos praktiskās rīcībās, kā aizstāvēt šīs vērtības un ierobežot terorismu,” sacīja V.Vīķe-Freiberga.
Īpaši viņa izcēla ANO un NATO organizāciju lomu šā mērķa sasniegšanā.
Konferencē piedalās daudzu valstu un valdību vadītāji (Baltiju pārstāv Latvijas prezidente), kā arī ANO, NATO un citu starptautisko organizāciju vadītāji, kuri pēc konferences noslēguma ceturtdienas vakarās Retiro parkā Madridē pieminēs pagājušā gadā Madrides teroraktā bojāgājušos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!