• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 4. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2000., Nr. 310 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Parlamentārās asamblejas delegāciju Latvijā

Vēl šajā numurā

05.09.2000., Nr. 310

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 4. septembra sēdē

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 2000.gada 6.jūnija noteikumos Nr.192 "Noteikumi par brīvprātīgu pievienošanos valsts pensiju apdrošināšanai". Grozījumi noteiks kārtību, kādā pašnodarbinātā laulātais var brīvprātīgi pievienoties valsts pensiju apdrošināšanai, invaliditātes apdrošināšanai, maternitātes un slimības apdrošināšanai, kā arī noteiks sociālās apdrošināšanas brīvprātīgo iemaksu objekta minimālo un maksimālo apmēru 2001.gadam.

Akceptēts noteikumu projekts "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests uz aprēķinu pamata nosaka fizisko personu apliekamo ienākumu". Tie noteiks kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests uz aprēķinu pamata nosaka apliekamā ienākuma lielumu un kārtību, un termiņu, kādā Valsts ieņēmumu dienestam sniedzama informācija par iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātāja ieņēmumiem, naudas uzkrājumiem un īpašumiem un to vērtības maiņu.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Eiropas Kopienu — Latvijas Republikas Asociācijas padomes lēmumu "Par Latvijas Republikas piedalīšanās nosacījumiem Eiropas Kopienu mazo un vidējo uzņēmumu programmā".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1999.gada 28.decembra noteikumos Nr.452 "Noteikumi par nelegālā apritē esošo narkotisko un psihotropo vielu un zāļu iedalījumu apmēriem". Grozījumi noteikumos nepieciešami, lai noteiktu nelegālā apritē esošo narkotisko un psihotropo vielu un zāļu iedalījumu apmērus, sākot ar kuriem persona saucama pie kriminālatbildības vai kuri atzīstami par lieliem apmēriem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās laiku un kārtību".

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Reliģisko lietu pārvaldes nolikums". Pārvalde būs Tieslietu ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kura likumos un citos normatīvajos aktos noteiktās kompetences ietvaros nodrošina valsts politikas realizāciju un koordināciju reliģijas lietās, pārzina ar valsts un reliģisko organizāciju savstarpējām attiecībām saistītos jautājumus, seko valsts tiesiskā regulējuma efektivitātei reliģijas praktizēšanā.

Akceptēts noteikumu projekts "Kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju izsniegšanas kārtība". Tie noteiks kārtību, kādā Satiksmes ministrija nodrošina starptautiskajos nolīgumos par pārvadājumiem ar autotransportu paredzēto kravu starptautisko autopārvadājumu atļauju un Eiropas transporta ministru konferences atļauju saņemšanu un izsniegšanu savas valsts autopārvadātājiem.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Prasības pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai".

Akceptēts likumprojekts "Par reglamentētajām profesijām un profesionālo kvalifikāciju atzīšanu". Likums paredzēts kā "jumta likums", kas noteiks pamata prasības visām reglamentētajām profesijām un ārvalstnieku profesionālo kvalifikāciju atzīšanai, paredzot, ka detalizētu kārtību katrā jomā noteiks speciālie likumi un Ministru kabineta noteikumi.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus Autopārvadājumu likumā, Farmācijas likumā, Ārstniecības likumā un Latvijas Republikas Advokatūras likumā. Grozījumi nepieciešami sakarā ar izstrādāto likumprojektu "Par reglamentētajām profesijām un profesionālo kvalifikāciju atzīšanu".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Latvijas Vides datu centra un Vides konsultācijas un monitoringa centra reorganizāciju". Tas paredz reorganizēt Latvijas Vides datu centru un Vides konsultācijas un monitoringa centru, pievienojot Latvijas Vides datu centram Vides konsultācijas un monitoringa centru ar 2000.gada 1.oktobri. Paredzams, ka pēc reorganizācijas Vides datu centra nosaukums būs Latvijas Vides aģentūra.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!