• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mītiņu pie Latvijas vēstniecības Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2005., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Valsts zemes dienesta ģenerāldirektoru

Vēl šajā numurā

15.03.2005., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mītiņu pie Latvijas vēstniecības Maskavā

12.martā Maskavā pie Latvijas vēstniecības Krievijā notika mītiņš, kuru organizēja Krievijas liberāli demokrātiskā partija. Mītiņš bija sankcionēts. Sākotnēji organizatori pieteica 200 dalībniekus, Maskavas Centrālā apgabala administrācija deva atļauju 60 dalībniekiem, bet pasākumā piedalījās ne vairāk kā 50 mītiņotāju. Bija plānots, ka piedalīsies arī partijas priekšsēdētājs Vladimirs Žirinovskis, tomēr viņš neieradās. Dalībnieki turēja rokās plakātus ar saukļiem, piemēram, “Fašistskoj Pribalķike perekrojem kran” un “Pribalķika, ņe zabivaj svoih osvoboģiķeļej”. Uzstājās divi runātāji, kurus neapmierināja izglītības reforma Latvijā, nepilsoņu nepiedalīšanās pašvaldību vēlēšanās, kopumā attieksme pret krievu minoritāti Latvijā. Pēc runām, dažas reizes pabļāvuši “Fašizm ņe proiģot”, mītiņotāji klusi iekāpa autobusā, kuru greznoja Vladimira Žirinosvska fotogrāfija, un devās prom. Pasākums ilga ne vairāk kā pusstundu, lai gan organizatori bija pieteikuši divas stundas.
Šī bija jau trešā akcija pie Latvijas vēstniecības Maskavā šajā gadā. 1.martā notika mītiņš, kuru rīkoja partijas “Rodina” jaunatnes organizācija. Tās laikā tika uzstādītas karātavas, kurās pakārta simboliska lelle ar uzrakstu “Latviešu leģionārs”. 23.februārī pie vēstniecības notika nesankcionēta akcija, kuru veica organizācija “Avangard Russkoj moloģoži”. Tās laikā tika sadedzināts līdzatnestais Latvijas karogs. Jau toreiz LR Ārlietu ministrija pieprasīja, lai Krievijas puse reāli rīkotos un veiktu visus nepieciešamos drošības pasākumus šādu vandālisma aktu nepieļaušanai un vainīgo sodīšanai.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!