• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ERAF līdzfinansējumu zinātniskajām institūcijām Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2005., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzdalību ES un Dienvidaustrumāzijas valstu dialogā

Vēl šajā numurā

15.03.2005., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ERAF līdzfinansējumu zinātniskajām institūcijām Latvijā

Šodien, 15.martā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) tiks svinīgi parakstīti divi līgumi par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma piešķiršanu Nacionālās programmas “Atbalsts zinātniskās infrastruktūras modernizēšanai valsts zinātniskajās institūcijās” projektiem.
Pirmie šogad tiek parakstīti līgumi par projektu “Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta programminženierijas pētniecības centra modernizācija” un “Daugavpils Universitātes Bioloģisko resursu izpētes centrs” ieviešanu, līgumu parakstīšanā klātesot pārstāvjiem no Izglītības un zinātnes ministrijas, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un projekta ieviesējiem – Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta un Daugavpils Universitātes.
LU Matemātikas un informātikas institūta projektā paredzēts veikt institūta programminženierijas pētniecības centra zinātniskā aprīkojuma un infrastruktūras modernizāciju, lai nodrošinātu iespēju institūta zinātniekiem un doktorantiem veikt fundamentālos un lietišķos pētījumus informācijas tehnoloģiju (IST) jomā, kā arī celtu Latvijas konkurētspēju ES darba tirgū programmatūras izstrādē. Projekta kopējās izmaksas ir Ls 245 000, no tām ERAF līdzfinansējums – Ls 183 750, valsts budžeta līdzekļi – Ls 61 250.
Daugavpils Universitātes projektā paredzēts iegādāties zinātnisko aparatūru, kas paredzēta ūdens fizikāli ķīmisko parametru noteikšanai, genotipiskās daudzveidības noteikšanai un zivju populāciju molekulāri ekoloģiskiem pētījumiem, ūdens mikroorganismu, fitoplanktona, zooplanktona un zoobentosa fizioloģiskiem pētījumiem, kā arī veikt šīs aparatūras uzstādīšanai nepieciešamos laboratoriju telpu remonta darbus. Projekta realizācija palīdzēs veikt pētījumus par bioloģisko resursu saglabāšanu un to ilgstošu izmantošanu. Projekta kopējās izmaksas ir Ls 80 000, no tām ERAF līdzfinansējums – Ls 60 000, valsts budžeta līdzekļi – Ls 20 000.
IZM Nacionālā programma zinātnes jomā tika saskaņota ERAF Vadības komitejā 2004.gada 17.jūnijā un apstiprināta Izglītības un zinātnes ministrijā 2004.gada 10.septembrī ar rīkojumu Nr.523.
2004.gada rudenī tika noslēgti pirmie līgumi ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par sešu projektu ieviešanu – “Moderna aprīkojuma un infrastruktūras atbalsts LU Cietvielu fizikas institūtam”, “Latvijas iedzīvotāju genoma datubāzes izveides un darbības materiāli tehniskais nodrošinājums” (pieteicējs – LU Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs), “Materiālzinātņu un astronomijas nozaru zinātniskās infrastruktūras modernizēšana Latvijas Universitātē”, “Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātniskās infrastruktūras uzlabošana”, “Rīgas Tehniskās universitātes inženierzinātņu pētniecības centru aprīkojuma un infrastruktūras atbalsta projekts” un “Augļu un ogu eksperimentālā pārstrādes centra un glabātavas modernizācija” (pieteicēja – Valsts Dobeles Dārzkopības selekcijas un izmēģinājumu stacija).

Izglītības un zinātnes ministrijas Zinātnes departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!