• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas Brāļu kapu rekonstrukciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2005., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas uzņēmējiem

Vēl šajā numurā

15.03.2005., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas Brāļu kapu rekonstrukciju

Aizsardzības ministrs Einars Repše 11.martā tikās ar Saeimas sekretāra biedri un bijušo kultūras ministri Ingunu Rībenu, kā arī atbildīgajām amatpersonām, lai kopīgi apsekotu Rīgas Brāļu kapus pirms vērienīgu restaurācijas, rekonstrukcijas un projektēšanas darbu sākšanas.
Tikšanās laikā I.Rībena norādīja, ka Brāļu kapu rekonstrukcijas darbiem piešķirtā summa ir ievērojamākais Brāļu kapiem atvēlētais finansējums kopš Latvijas neatkarības atgūšanas. Tādēļ ir svarīgi nodrošināt sabiedrību ar informāciju, lai padarītu šo procesu atklātu un nodrošinātu sabiedrības uzraudzību pār līdzekļu izlietojumu.
Izvērtējot šābrīža situāciju, aizsardzības ministrs secināja, ka tikšanās devusi iespēju formulēt problēmu, izrunāt principus un iezīmēt atbildības jomas tālākai darbībai, piebilstot, ka “pirmkārt, Aizsardzības ministrija stingri rūpēsies, lai paredzētā nauda atjaunošanas darbiem tiktu piešķirta tikai pēc skaidru un precīzu plānu saņemšanas, otrkārt, ikvienā projekta gaitā, kur tas nepieciešams, ir jābūt atklātiem, likumīgiem valsts iepirkuma konkursiem un, treškārt, jānodrošina kvalitatīva un pastāvīga rekonstrukcijas darbu uzraudzība”.
2004.gada 1.decembrī tika noslēgts trīspusējs sadarbības līgums starp Aizsardzības ministriju, Rīgas domi un Kultūras ministriju par Rīgas Brāļu kapu restaurācijas, rekonstrukcijas un projektēšanas darbiem. Līgumā noteikts, ka Rīgas Brāļu kapu restaurācijas, rekonstrukcijas un projektēšanas darbiem Aizsardzības ministrija pēc saskaņotu rekonstrukcijas plānu saņemšanas un apstiprināšanas ir gatava segt Ls 267 795, Kultūras ministrija Ls 39 200, Rīgas dome – Ls 39 940. Saskaņā ar līgumā paredzēto funkciju sadali darbu īstenošanu koordinēs Rīgas dome.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!