• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Norvēģijas premjerministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2005., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starptautiskajā sammitā par demokrātiju, terorismu un drošību, Madridē 2005.gada 10.martā

Vēl šajā numurā

15.03.2005., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Norvēģijas premjerministra

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 11.martā saņēma vēstuli no Norvēģijas Ministru prezidenta Hjella Magnes Bunnevīka. Vēstulē Norvēģijas premjerministrs raksta:
“Kā Krievijas kaimiņiem mūsu vēsturiskā pieredze pēc Otrā pasaules kara ievērojami atšķiras. Kamēr manas valsts ziemeļu daļu Padomju Savienība atbrīvoja, pēc tam aizejot un atzīstot robežas, Latvija tika atkal okupēta. Mēs neaizmirsīsim Latvijas tautas pakļaušanu, nedz arī drosmi, kam bijām liecinieki dienās, kas nesa jums neatkarību. Uz mani spēcīgu iespaidu atstāja Okupācijas muzeja apmeklējums Rīgā 2002.gada augustā manas vizītes laikā.
Mēs priecājāmies, kad Latvija no jauna varēja pievienoties brīvo un demokrātisko nāciju kopienai. Norvēģija ir stingri atbalstījusi Latvijas integrāciju Eiropas un transatlantiskās sadarbības struktūrās. Esmu gandarīts, ka Ziemeļu un Baltijas sadarbība arvien ir gājusi plašumā, ka tagad varam cieši sadarboties reģionālos ietvaros, piemēram, Baltijas jūras valstu padomē.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!