• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2005., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomikas attīstības progresīvo tempu Latvijā

Vēl šajā numurā

16.03.2005., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi

16. un 17. martā ārlietu ministrs Artis Pabriks piedalīsies Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē Briselē.
Vispārējo lietu padomē notiks gatavošanās 22. un 23. martā paredzētajai Eiropadomei, kur galvenā diskusiju tēma būs Lisabonas stratēģijas vidusposma izvērtējums. Stratēģijas veiksmīgai īstenošanai ES par prioritāti izvirza ekonomiskās izaugsmes un nodarbinātības veicināšanu. Lai to panāktu, ir izvirzīti šādi uzdevumi: ES iekšējā tirgus pilnveidošana, uzņēmējdarbības vides uzlabošana maziem un vidējiem uzņēmumiem, uz zināšanām balstītas sabiedrības attīstība, nodarbinātība, produktivitāte un investīcijas cilvēkkapitālā, investīcijas infrastruktūras attīstībā, kā arī vides ilgtspējība.
Padomē plānots izskatīt arī jautājumus par stabilitātes un izaugsmes paktu, ilgtspējīgu attīstību un klimata izmaiņām.
Vispārējo lietu padomes darba kārtībā iekļauti jautājumi par finanšu perspektīvu un sarunu uzsākšanas iespējām ar Horvātiju integrācijai Eiropas Savienībā.
Diskusijās par Eiropas Savienības ārējām attiecībām tiks apspriesta ES un Krievijas sadarbība. ES prezidējošā valsts Luksemburga ziņos par ES un Krievijas četru kopējo telpu (ekonomiskās, brīvības, drošības un tiesiskuma, ārējās drošības, zinātnes, kultūras un izglītības) ceļa karšu (darba programmu) paketes saskaņošanas gaitu. Latvija ir ieinteresēta Latvijas un Krievijas robežlīguma iespējami drīzā noslēgšanā.
Paredzētas arī diskusijas par Tuvo Austrumu miera procesu. Darba kārtībā iekļauti jautājumi par vispārējo priekšrocību sistēmu, Eiropas kaimiņu politiku, Sudānu, Sīriju un Libānu.
Latvijas pozīcijas šajos jautājumos Ministru kabinets apstiprināja 15. martā, un Saeimas Eiropas lietu komisija tās izskatīs 16. martā.

Ārlietu ministrijas Preses dienesta un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!