• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par saviem varoņiem un varoņu piemiņu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2005., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103758

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

16.03.2005., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par saviem varoņiem un varoņu piemiņu

Latvijai ir savi varoņi un valstiski noteikta varoņu piemiņas diena – 11.novembris. Lāčplēša dienā mēs noliecam galvu brīvības cīnītāju priekšā un pieminam tos, kas ar Latvijas vārdu sirdī visos laikos ir bijuši gatavi ziedot dzīvību savai zemei.
Nolūkā nemazināt tradicionāli vienojošo Lāčplēša dienas nozīmi, kā arī kliedēt nepamatotos pārmetumus Latvijai par tās šodienas un vēsturiskajām vērtībām, es aicinu atturēties no centieniem izvirzīt jebkuras citas dienas, lai to aizstātu. Es aicinu ikvienu Latvijas iedzīvotāju, mūsu tautas patiesu patriotu pieminēt kritušos karavīrus Lāčplēša dienā, tā godinot mūsu zemes vēsturi un tās varoņus.
Latvija kā demokrātiska valsts norobežojas un nosoda jebkāda veida totalitārās ideoloģijas un ekstrēmistus, kas Latvijas tautas sarežģīto vēsturi vēlas izmantot savos savtīgajos nolūkos, ne Latvijas valsts interesēs.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga

2005.gada 15.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!