• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Universitātēm būs mūsdienīgs zinātniskais aprīkojums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2005., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Simt dienas ārlietās pēc četru mēnešu darba

Vēl šajā numurā

16.03.2005., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Universitātēm būs mūsdienīgs zinātniskais aprīkojums

LIGUMS.PNG (68257 bytes)
Daugavpils Universitātes mācību prorektore Irēna Kaminska (no kreisās), Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktors Armands Eberhards, Izglītības ministrijas valsts sekretārs Valdis Egle, LU Matemātikas un informātikas institūta administratīvā direktore Ināra Opmane un LU Matemātikas un informātikas institūta direktors Jānis Bārzdiņš līgumu parakstīšanā Izglītības un zinātnes ministrijā
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Vakar Izglītības un zinātnes ministrijā svinīgi parakstīti divi līgumi par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējuma piešķiršanu Nacionālās programmas “Atbalsts zinātniskās infrastruktūras modernizēšanai valsts zinātniskajās institūcijās” projektiem.

Projektu ieviesēji – Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts un Daugavpils Universitāte.
Matemātikas un informātikas institūtam iecerēts modernizēt programminženierijas pētniecības centra zinātnisko aprīkojumu un infrastruktūru, lai institūta zinātnieki un doktoranti varētu veikt fundamentālos un lietišķos pētījumus informācijas tehnoloģiju jomā. Savukārt pētījumi celtu Latvijas konkurētspēju ES darba tirgū programmatūras izstrādes jomā. Projekta kopējās izmaksas ir 245 000 latu, no tiem ERAF līdzfinansējums – 183 750 latu, bet valsts budžeta līdzekļi – 61 250 latu.
Otrajā projektā paredzēts izveidot Daugavpils Universitātes Bioloģisko resursu izpētes centru. Proti, par piešķirtajiem līdzekļiem iecerēts iegādāties un uzstādīt zinātnisko aparatūru. Tā palīdzēs veikt pētījumus bioloģisko resursu saglabāšanā un to ilgtspējīgā izmantošanā. Projekta kopējās izmaksas ir 80 000 latu, no kuriem ERAF līdzfinansējums ir 60 000 latu, bet valsts budžeta līdzekļi – 20 000 latu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!