• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2005., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.03.2005., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā

16. un 17.martā Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga darba vizītē apmeklē Vācijas Federatīvo Republiku.
Vakar, 16.martā, skanot Latvijas himnai, Bonnā svinīgi tika atklāts Latvijas konsulāts. Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, atklājot konsulātu, vēlēja, lai šajā konsulātā ikviens, kam ir radušās kādas ceļošanas grūtības vai kam ir interese un vēlme sadarboties ar Latviju, varētu atrast visu nepieciešamo informāciju un palīdzību.
Prezidente sacīja, ka Latvijas pārstāvjiem ārzemēs vienmēr ir daudz uzdevumu, lai parādītu Latviju kā demokrātisku un attīstītu Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, kā arī lai sekmētu sadarbības kontaktus ekonomikā un citās jomās.
Viņa arī atzīmēja, ka Latvijai kā demokrātiskai valstij ir jāsastopas ar daudziem izaicinājumiem: “Šodien ir 16.marts, un mēs sastopamies ar to, ka demokrātijas brīvības var izmantot arī pret demokrātijas interesēm.” Viņa sacīja, ka Latvijai savā ikdienā ir jāsaskaras arī ar provokācijām un mēģinājumiem nomelnot Latvijas demokrātiju un Latvijas diplomātu uzdevums ir izplatīt ārzemēs visu objektīvo informāciju par Latvijas attīstību, mērķiem un uzdevumiem.
Jaunatklātais Latvijas konsulāts atrodas ēkā, kurā līdz 1999.gadam darbojās Latvijas Republikas vēstniecība. Konsulārais apgabals aptver piecas federālās zemes – Ziemeļreinu-Vestfāleni, Heseni, Reinzemi-Pfalcu, Bādeni-Virtembergu un Zāru. Latvijas Republikas konsulāta Bonnā vadītāja ir padomniece Daiga Krieva.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Bonnas Rātsnamā pauda gandarījumu, ka ir iespējamas jaunas attiecības starp Bonnu un Latviju. “Šodien, atklājot Latvijas konsulātu Bonnā, ir pavērušās jaunas iespējas sadarbības kontaktiem visdažādākajā līmenī,” sacīja prezidente, paužot gandarījumu, ka Bonna ir arī slaveno eiropiešu pilsēta – tā pazīstama ar Robēru Šūmanu, Eiropas Savienības (ES) idejas tēvu, kā arī Ludvigu van Bēthovenu, kura komponētā mūzika kļuvusi par ES himnu.
Prezidente sacīja, ka attiecības starp Latviju un Ziemeļreinas-Vestfālenes zemi ir aktīvas jau kopš 12.gadsimta un pēc dzelzs priekškara krišanas atkal ieguvušas jaunu impulsu, Latvijai atgūstot savu neatkarību un spēju sevi diplomātiski pārstāvēt Bonnā un vēlāk arī Berlīnē kā Vācijas galvaspilsētā.
Prezidente uzsvēra Vācijas kā līdzvērtīga un svarīga partnera ES un NATO nozīmi. Viņa sacīja, ka līdz ar ES paplašināšanos 2004.gada maijā ir parādījušās jaunas uzņēmējdarbības sadarbības iespējas uzņēmējiem no Latvijas un Ziemeļreinas-Vestfālenes, jo tā ir viena no tām Vācijas zemēm, kurā noris vieni no visbūtiskākajiem uzņēmējdarbības procesiem, un šī zeme ir arī viena no visspēcīgākajiem Eiropas eksporta reģioniem. Rātes pārstāvji un Valsts prezidente bija vienisprātis, ka Latviju un Ziemeļreinu-Vestfāleni un īpaši Bonnu saista arī sadarbības iespējas izglītības un augsto tehnoloģiju jomā. Rātes vadība atzīmēja, ka jau tagad ar lielām sekmēm darbojas izglītības apmaiņas programmas starp Bonnas un Latvijas universitātēm.
Ciešāku attiecību veidošanai starp Bonnu un Latviju palīdz arī fakts, ka “airBaltic” aviolīnijas no 2004.gada 15.augusta ir nodibinājušas tiešo aviosavienojumu starp Rīgu un Bonnu.
V.Vīķe-Freiberga augstu novērtēja Bonnas ieguldījumu dažādu Eiropas politisko jautājumu virzīšanā, Bonnai esot vairāku Eiropas pilsētu tīklu dalībniecei, tajā skaitā EUROCITIES dalībniecei. Prezidente atzina, ka neviena zeme uz pasaules skatuves nevar iztikt bez nopietniem sadarbības partneriem un šis Eiropas sadarbības pilsētu ietvars nozīmē ne vien plašas partnerības iespējas starp Latvijas un Vācijas pilsētām, augstskolām, dažādiem kultūras un sociālajiem projektiem, bet reizē arī abu valstu sadarbību.
Šodien, 17. martā, Valsts prezidente dodas uz Diseldorfu, kur Tirdzniecības un rūpniecības kamerā tiksies ar vācu uzņēmēju pārstāvjiem un uzstāsies ar priekšlasījumu “Latvija – dinamiskas izaugsmes valsts un izdevīgs partneris Vācijai”. 17. marta pēcpusdienā Valsts prezidente apmeklēs Eseni un teiks uzrunu akciju sabiedrības “Hypothekenbank AG” gada noslēguma sapulcē.
Vizītes laikā Valsts prezidente sniegs intervijas vairākiem vācu medijiem: laikrakstam “Frankfurter Allgemeine Zeitung” un “General-Anzeiger”, kā arī radio “Deutsche Welle un “DeutschlandRadio.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!