• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēraukla medību saimniecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2005., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103882

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pludmales cīnās par Zilo karogu

Vēl šajā numurā

17.03.2005., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēraukla medību saimniecībām

Svētdien Ogres meža tehnikumā atklās valsts mēroga Latvijas medību trofeju izstādi, kādu rīko reizi piecos gados.

Iepriekšējā šāda rakstura valsts mēroga izstāde notika 1999.gadā Ventspilī, informē Valsts meža dienests (VMD). Šīs izstādes raksturo medību saimniecības kopējo stāvokli Latvijā un ļauj vērtēt medību saimniecības efektivitāti dažādos reģionos.
Šogad izstāde ilgs līdz 10.aprīlim, un to rīko Latvijas Mednieku asociācijas medību trofeju vērtēšanas nacionālā komisija, Valsts meža dienests, akciju sabiedrība “Latvijas valsts meži” un Ogres meža tehnikums, bet atbalsta Medību saimniecības attīstības fonds.
Šajā skatē Latvijas mednieki aicināti izstādīt pēc 1999.gada Latvijā un kopumā Eirāzijas kontinentā iegūtās medību trofejas, kā arī agrāk iegūtās, bet līdz šim valsts mēroga izstādēs nevērtētās trofejas. Visas izstādītās trofejas tiks novērtētas atbilstoši Starptautiskās medību un medījamo dzīvnieku aizsardzības komitejas (CIC) izstrādātajai metodikai. Vērtēšanu veiks starptautiska ekspertu komisija CIC Izstāžu un trofeju komisijas viceprezidenta Jozefa Hromasa vadībā. Komisijas lēmums ir galīgs un nav apstrīdams.
Visas izstādītās trofejas tiks iekļautas izstādes katalogā un saņems vērtējumam atbilstošu diplomu un medaļu. Tās tiks iekļautas arī Eiropas medību trofeju maijā Čehijā gaidāmās izstādes katalogā. Kā norāda VMD, tad varēs salīdzināt Latvijas mednieku guvumu ar to, kā veicies medniekiem citās valstīs, un spriest par medību saimniecības stāvokli mūsu valstī.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!