• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iecietības veicināšanu Latvijas sabiedrībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2005., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/103995

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītības un zinātnes ministres vizīti Izraēlā

Vēl šajā numurā

18.03.2005., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iecietības veicināšanu Latvijas sabiedrībā

Ceturtdien, 17.martā, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Ainars Latkovskis tikās ar Turcijas vēstnieci Latvijā Kadriju Šanivaru Kizildeli, lai pārrunātu sabiedrības integrācijas jautājumus.
Vēstniece interesējās par Nacionālo programmu iecietības veicināšanai Latvijā un tās īstenošanas gaitu. A.Latkovskis informēja, ka šīs programmas ietvaros pašlaik Latvijā tiek atzīmēta Eiropas nedēļa pret rasismu. Sestdien, 19.martā, laukumā pie “Hotel de Rome” ikviens interesents varēs izjust to, kā jūtas rasisma upuri, piedalīties ielu akcijā “Par laimi, mēs esam dažādi” un kultūras stafetē “Iepazīsti kultūru daudzveidību!”.
A.Latkovskis informēja vēstnieci arī par programmā paredzēto jauniešu informēšanas kampaņu “Reliģiskās minoritātes Latvijā – dažādība ir ikdiena”. Šīs kampaņas mērķis ir uzlabot Latvijas jaunatnes informētības līmeni par Latvijā dzīvojošo reliģisko minoritāšu grupām, veicinot iecietību pret kultūras un reliģijas dažādību. Pētījumi liecina, ka Latvijā eksistē neiecietība pret citādajiem un aizspriedumi, piemēram, pret musulmaņiem. A.Latkovskis un Kadrije Šanivara Kizildeli pārrunāja Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta un Turcijas vēstniecības sadarbības iespējas, lai šos aizspriedumus mazinātu un informētu Latvijas iedzīvotājus par Turcijas tradīcijām, vēsturi, kultūru un reliģiju. Ministrs un vēstniece nolēma kopīgiem spēkiem rīkot “Turku dienu Latvijā” jau šā gada rudenī.
Kadrije Šanivara Kizildeli informēja, ka jau septembrī tiks atklāta Turcijas vēstniecība Latvijā – pagaidām vēstnieces rezidence ir Viļņā, Lietuvā.

Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības

integrācijas lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!