• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par noteikumiem Valsts valodas likuma izpildei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2000., Nr. 311/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10400

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vadlīnijas sabiedrības informēšanai par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā 2000.-2003.

Vēl šajā numurā

06.09.2000., Nr. 311/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par noteikumiem Valsts valodas likuma izpildei

Francijas prezidentūras deklarācija Eiropas Savienības vārdā

Eiropas Savienība izsaka savu gandarījumu par to, ka Latvijas valdība 2000.gada 22.augustā ir pieņēmusi Valsts valodas likuma izpildes noteikumus, tādējādi ļaujot Valsts valodas likumam stāties spēkā 1.septembrī, kā iepriekš bija paredzēts.

Eiropas Savienība pilnībā pievienojas Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas augstā komisāra nacionālo minoritāšu jautājumos Maksa van der Stūla deklarācijai par Valsts valodas likuma izpildes noteikumiem, kurā viņš pasvītro minēto dokumentu atbilstību likumam un Latvijas starptautiskajām saistībām. Deklarācijā ar gandarījumu atzīmēts, ka galīgajā variantā ņemtas vērā praktiski visas augstā komisāra rekomendācijas, un izteikta pārliecība, ka Latvijas valdība ievēros savu apņemšanos izdarīt nepieciešamos papildinājumus līdz 2000.gada novembrim.

Eiropas Savienība uzskata, ka jaunā likumdošana ir nozīmīgs posms integrācijas procesa veiksmīgai norisei Latvijā. Tā aicina Latvijas valdību rūpēties, lai institūcijas, kam uzdota jaunā likumdošanas izpilde, to veiktu liberālā garā. Eiropas Savienība turpinās sniegt Latvijai atbalstu šajā jomā.

Francijas vēstniecības

neoficiāls tulkojums latviešu valodā

2000.gada 5.septembrī

Latvijas Ministru kabineta paziņojums

Latvijā šobrīd notiek pilsoniskās sabiedrības veidošanās. Valstī ir uzkrāta pozitīva pieredze sabiedrības integrācijā un konstruktīvā minoritāšu problēmu risināšanā. Desmit gados pēc neatkarības atjaunošanas Latvijā nav bijis nekādu etnisko konfliktu. Latvijas likumi tiek saskaņoti ar Eiropas Savienības standartiem.

Valdība uzsver, ka Ministru kabineta noteikumi Valsts valodas likuma izpildei tika izstrādāti un akceptēti rūpīgā saskaņošanas procesā. To pieņemšana ir kompromisa rezultāts, ko respektē gan tie Latvijas iedzīvotāji, kuru dzimtā valoda ir latviešu valoda, gan tie, kuri runā citā valodā. Ministru kabineta noteikumi Valsts valodas likuma izpildei tika izstrādāti sadarbībā ar Eiropas drošības un sadarbības organizācijas ekspertiem, un tie ir ieguvuši pozitīvu EDSO un dažādu sabiedrisko organizāciju novērtējumu.

Ministru kabinets aicina iedzīvotājus nepakļauties bezatbildīgiem un provokatīviem aicinājumiem uz pilsonisko nepakļaušanos, kuru mērķis ir šķelt sabiedrību pēc valodas vai nacionālās piederības, izraisīt savstarpēju neuzticību un naidu dažādu tautību iedzīvotāju vidū.

Ministru kabinets atgādina, ka ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir tiesības izmantot savu dzimto valodu vai jebkuru citu valodu tajās jomās, kuras neregulē Valsts valodas likums.

Latvijas valdība uzskata, ka tikai integrēta sabiedrība nodrošina valstī pilsonisko mieru un saprašanos, tāpēc stingri sekos Valsts valodas likuma ievērošanai.

Valdības preses departaments

2000.gada 5.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!