• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekstrēmistu izraisītajām nekārtībām pie Brīvības pieminekļa 16.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2005., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

2005.gada 12.marta pašvaldību vēlēšanās ievēlētie republikas pilsētu deputāti

Vēl šajā numurā

18.03.2005., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekstrēmistu izraisītajām nekārtībām pie Brīvības pieminekļa 16.martā

16. marta labēji un kreisi ekstrēmi noskaņoto aktīvistu izraisītās nekārtības pie Brīvības pieminekļa ir tieša iepriekšējās Rīgas domes amatpersonu atbildība, kuras nespēja objektīvi novērtēt drošības riskus un konsekvences, dodot atļauju “Kluba 415” gājienam. Rīgas domes rīcība bija nepārdomāta un bezatbildīga, neņemot vērā drošības iestāžu sniegtās rekomendācijas.
16.marta notikumi nepārprotami norādīja uz dažu labēji un kreisi radikāli noskaņotu politisko partiju un grupējumu klaju vēlmi, izmantojot 16. martu kā ieganstu, nodarīt kaitējumu mūsu valsts iekšējai drošībai, starptautiskajam tēlam un sabiedriskajai kārtībai. Šīs aktivitātes tika izmantotas ekstrēmu, lielākajai sabiedrības daļai nepieņemamu uzskatu izteikšanai, kā arī vardarbīgu un provokatīvu akciju veikšanai.
Latvijas demokrātiskā likumdošana nodrošina visas tiesības mūsu valsts iedzīvotājiem brīvi paust savus politiskos uzskatus, bet politiskajām partijām, kustībām un to pārstāvjiem jāapzinās atbildība likuma priekšā par savu rīcību, īpaši ja tā saistīta ar ekstrēmiem uzskatiem un darbībām. Valsts iestādes pārbaudīs visu 16. marta pasākumos iesaistīto pušu rīcību un to atbilstību Latvijas likumiem.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis

2005.gada 17.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!