• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iebildumiem pret iespējamu piemaksu samazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2005., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas reģionu vienmērīgas attīstības veicināšanu

Vēl šajā numurā

18.03.2005., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iebildumiem pret iespējamu piemaksu samazināšanu

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība kategoriski iebilst pret Latvijas Darba devēju konfederācijas ierosinājumu veikt grozījumus Latvijas Darba likumā.
Latvijas Darba devēju konfederācija ir ierosinājusi Ekonomikas ministrijai samazināt piemaksas apmēru par nakts darbu no līdzšinējiem 50 % līdz 25 % no strādājošajiem noteiktās stundas vai dienas algas likmes, kā arī samazināt piemaksas apmēru par virsstundu darbu vai darbu svētku dienā no 100 % līdz 50 % no noteiktās stundas vai dienas algas likmes.
Arodbiedrības norāda, ka šie grozījumi ir pretrunā ar pašreizējo sociāli ekonomisko situāciju valstī un strādājošo interesēm.
Statistikas dati rāda, ka Latvijā ir zemākā minimālā darba alga Eiropas Savienības valstu vidū. Cilvēki nereti piespiedu kārtā piekrīt strādāt naktsdarbu, virsstundas un veltīt darbam arī brīvdienas un svētku dienas, lai nopelnītu naudu iztikai.
Arodbiedrības nepiekrīt, ka piemaksu apmērs rada nelegālās nodarbinātības risku un būtiski sadārdzina nepārtraukta ražošanas cikla ieviešanu uzņēmumā, norādot uz to, ka nepārtraukts ražošanas cikls darbojas pēc cita darba laika uzskaites un apmaksas – summētā darba laika – sistēmas.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!