• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nākamā nedēļa ar īpašu sākumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2005., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104011

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tā sauktās vīzu afēras Vācijā

Vēl šajā numurā

18.03.2005., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nākamā nedēļa ar īpašu sākumu

Pirmdien, 21. martā, Latvijā valstsvizītē ieradīsies Bulgārijas prezidents Georgijs Parvanovs

BULGPREZID.PNG (108839 bytes)
Georgijs Parvanovs

Augsto viesi pavadīs Bulgārijas izglītības un zinātnes ministrs Igors Damjanovs un Bulgārijas Nacionālās sapulces (parlamenta) Bulgārijas un Latvijas sadarbības grupas vadītāja Penka Peneva.
Oficiālā sagaidīšanas ceremonija notiks dienas vidū pie Rīgas pils. Bulgārijas prezidents tiksies ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri un Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti. Vizītes laikā tiks parakstīts līgums par sadarbību izglītības, zinātnes un kultūras laukā. Augstais viesis apmeklēs Latvijas Okupācijas muzeju. Pirmdien Rīgā notiks arī Bulgārijas Biznesa forums.
Georgija Parvanova vizīte ir atbilde uz Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas valstsvizīti 2003. gada decembrī Bulgārijā.

Runā fakti

Bulgārijas Karaliste Latvijas valsts neatkarību atzina 1922. gada 24. maijā. Latvijas valsts atjaunoto neatkarību Bulgārijas Republika atzina 1991. gada 26. augustā. Diplomātiskās attiecības tika atjaunotas 1991. gada 10. septembrī.
Latvijas ārlietu ministrijas vērtējumā, starp Latviju un Bulgāriju izveidojušās draudzīgas, savstarpējā cieņā un sapratnē balstītas attiecības. Norisinās veiksmīga sadarbība militārajā jomā – abu valstu dalība NATO ļauj akcentēt uz sadarbības padziļināšanu. Ir arī laba sadarbība iekšlietās un tieslietās, kā arī izglītībā, zinātnē un kultūrā.
Ekonomiskā sadarbība starp Latviju un Bulgāriju līdz šim nav bijusi intensīva. Perspektīvā ekonomisko sadarbību starp abām valstīm varētu attīstīt būvniecībā, daloties pieredzē un apmainoties ar informāciju būvniecības, energoefektivitātes un energoaudita jautājumos, būvniecības normatīvo aktu un valsts standartu piemērošanā ES likumdošanai.

Jānis Ūdris, “LV”
janis.udris@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!