• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svārstības lopkopības produkcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2005., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104013

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 18. martā

Vēl šajā numurā

18.03.2005., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svārstības lopkopības produkcijā

Dati par lopkopības produkcijas ražošanu 2004.gadā apstiprina jau iepriekš novērotās tendences, norāda Centrālās statistikas pārvalde (CSP).
Piensaimniecībā, kas ir viena no lauksaimniecības pamatnozarēm Latvijā, pērn ražošanas apjomi saglabājušies tuvu iepriekšējā gada līmenim – izslaukts 786,4 tūkstoši tonnu piena jeb par 0,1 procentu vairāk nekā gadu iepriekš.
Stabilizējies arī slaucamo govju skaits – 2004.gada beigās to bija 186,2 tūkstoši. Vidējais izslaukums no govs – 4251 kilograms. Šajā nozarē bijis lielākais cenu pieaugums – 2004.gada laikā piena iepirkuma cena palielinājusies par 36 procentiem, decembrī sasniedzot 146,14 latus par tonnu.
Gaļas ražošana pieaugusi par vairāk nekā trīs procentiem salīdzinājumā ar situāciju aizpērn. Straujākais pieaugums vērojams putnu gaļas ražošanā – par 14,6 procentiem, un tās īpatsvars kopējā gaļas ražošanā, ik gadu palielinoties, sasniedzis 19 procentus. Pieaugusi arī liellopu gaļas ražošana – par teju diviem procentiem. Cūkgaļas ražošanā novērots neliels samazinājums – par 0,3 procentiem. Liellopu gaļas iepirkuma cena pieaugusi par 16,7 procentiem, cūku – par 11,4 procentiem.
Latvijā saražots arī par 3,6 procentiem vairāk olu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!