• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lauku ārstiem dāvās izziņas avotu par psihi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2005., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Smēķēšana bez maskas

Vēl šajā numurā

18.03.2005., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lauku ārstiem dāvās izziņas avotu par psihi

Vakar grāmatas “Cilvēka psihe” atvēršanas svētkos piedalījās pārstāvji no psihiatru un psihoterapeitu asociācijām, ģimenes ārsti no visas Latvijas, nozares profesionāļi un mācībspēki, kā arī veselības aprūpes nozares amatpersonas.

GRAMATA.PNG (120892 bytes)
Foto: Gatis Dieziņš, A.F.I.

Grāmata izdota ar Veselības ministrijas un Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras atbalstu. Tās autors ir Rīgas Stradiņa universitātes docētājs, medicīnas doktors, psihiatrs un psihoterapeits Artūrs Utināns.
Veselības ministrija dāvinās 800 jaunās grāmatas Latvijas lauku ģimenes ārstiem. Ģimenes ārsti ir tie veselības aprūpes speciālisti, pie kuriem iedzīvotāji vēršas kā pie pirmajiem, līdz ar to viņi pirmie novērtē cilvēka veselības stāvokli, arī psihisko. Pētījumi liecina, ka līdz pat 25-30% slimību, ko ārstē ģimenes ārsti, ir psihiatriskas izcelsmes, norādījis veselības ministrs Gundars Bērziņš. Viņaprāt, tāpēc labi, ja ģimenes ārstam pie rokas būs šāds izziņas avots, kas palīdzēs izskaidrot pacienta uzvedību un līdz ar to ļaus sniegt vispiemērotāko palīdzību.
Izdevumā aprakstīti psihoterapijas virzieni, kā arī šīs metodes būtība un lietošana. Izskaidroti tādi jēdzieni kā psihes anatomija, tās funkcijas un darbība, kā arī funkcionēšanas traucējumi un to ārstēšanas iespējas.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!