• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 20.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2000., Nr. 311/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par degvielas kontrabandas kravas konfiskāciju

Vēl šajā numurā

06.09.2000., Nr. 311/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 20.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar diviem likumiem, kas Saeimā pieņemti 3.augustā, un divdesmit trijiem Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 25.jūlija līdz 9.augustam. Grozījumi Enerģētikas likumā attiecas uz akciju sabiedrības "Latvenergo" reorganizāciju un nosaka, ka tā svītrojama no privatizējamo uzņēmumu saraksta. Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" stājas spēkā ar 6.septembri.

Ministru kabinets izdevis rīkojumu, kurā noteikts, ka akciju sabiedrība "Latvenergo" ir Ekonomikas ministrijas pārziņā un tā ir "Latvenergo" valsts kapitāla daļu turētāja. Attiecīgi grozījumi izdarīti Ekonomikas ministrijas nolikumā. Grozījumi izdarīti arī noteikumos par akcīzes preču noliktavu naftas produktiem, par naftas produktu iezīmēšanas (marķēšanas) un piegādes kārtību, par kārtību, kādā valsts pārvaldes iestāžu un pašvaldību iestāžu rīcībā esošā informācija nododama atklātībai, par kārtību, kādā izsniedzamas atļaujas darbībām ar radioaktīvajām vielām, un vairākos citos noteikumos. Saskaņā ar likumu "Par atbilstības novērtēšanu" izdoti noteikumi par individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Tos iedala trīs kategorijās atkarībā no riska darba vidē. Pirmajā kategorijā ietilpst vienkāršas uzbūves aizsardzības līdzekļi pret virspusēju mehānisku iedarbību, parastām atmosfēras parādībām, vibrāciju, kas neietekmē dzīvībai svarīgas funkcijas, u.tml. Trešajā kategorijā ietilpst sarežģītas uzbūves aizsardzības līdzekļi pret risku, kas apdraud cilvēka dzīvību vai negatīvi un neatgriezeniski ietekmē veselību. Piemēram, pret toksiskas gāzes iedarbību, kritienu no liela augstuma u.c. Otrajā kategorijā ietilpst aizsardzības līdzekļi, kas neatbilst ne pirmajai, ne trešajai kategorijai. Saskaņā ar likumu "Par grāmatvedību" izdoti noteikumi par sabiedrisko organizāciju, to apvienību un arodbiedrību gada pārskatiem un noteikumi par reliģisko organizāciju gada pārskatiem. Tiem ir trīs pielikumi ar bilances shēmu, ieņēmumu un izdevumu pārskata shēmu, kā arī ar ziedojumu un dāvinājumu pārskata shēmu. Izdoti jauni noteikumi par kārtību, kādā personas saņem tehniskos palīglīdzekļus. Personai ir tiesības bez maksas saņemt tikai vienu attiecīgās grupas palīglīdzekli, un to izsniedz pēc ārstniecības personas atzinuma. Ministru kabinets apstiprinājis Slīteres nacionālā parka un Teiču rezervāta konsultatīvās padomes nolikumu, kā arī Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Satversmi un Sociālo tehnoloģiju augstskolas Satversmi. Ar Ministru kabineta rīkojumu valsts uzņēmums "Gaiļezera aptieka" nodots Rīgas pašvaldības īpašumā.

Jūsu "LV"

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!