• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas prezidenta valstsvizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104152

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Bulgārijas prezidenta valstsvizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas prezidenta valstsvizīti Latvijā

Pie Ministru prezidenta

Pirmdien, 21.martā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Bulgārijas prezidentu Georgiju Parvanovu, kurš ieradies Latvijā valstsvizītē.
Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Bulgārijas divpusējās attiecības un iespējas paplašināt abu valstu turpmāko sadarbību nākotnē. Puses atzina, ka pastāv daudz iespēju intensificēt un dažādot Latvijas un Bulgārijas ekonomiskās attiecības un tirdzniecību.
Ministru prezidents Aigars Kalvītis ar gandarījumu atzīmēja Latvijas un Bulgārijas sadarbību NATO ietvaros un drīzo Bulgārijas pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) 2007.gada 1.janvārī. Aigars Kalvītis uzsvēra, ka līdz ar Bulgārijas un Rumānijas iestāšanos ES palielināsies jauno dalībvalstu iespējas panākt savu interešu īstenošanu, jo tām daudzos jautājumos ir līdzīga nostāja.
A.Kalvītis un G.Parvanovs atzinīgi novērtēja pirmdien parakstīto līgumu par abu valstu sadarbību izglītībā, zinātnē un kultūrā. Ministru prezidents akcentēja izglītības lomu zināšanās balstītas ekonomikas izveidē un valstu konkurētspējas celšanā.
Ministru prezidents un Bulgārijas prezidents bija vienisprātis par ES kaimiņu politikas nozīmi demokrātijas un stabilitātes nodrošināšanā Baltijas valstu kaimiņvalstīs – Baltkrievijā, Ukrainā, Krievijā, Moldovā, Kaukāzā un Balkānu reģionā. Aigars Kalvītis atzīmēja, ka vairākām jaunajām dalībvalstīm, kā Baltijas valstīm, Polijai un Slovākijai, ir kopīgi centieni panākt atbilstoša ES finansējuma piešķiršanu ES jauno kaimiņu politikas instrumentam, kas sekmētu un veicinātu reformu procesus.
Bulgārijas prezidents apliecināja, ka Bulgārija ir un būs stabila ES partnere, kas sadarbosies un dalīsies reformu pieredzē ar savām kaimiņvalstīm, kā arī atbalstīs centienus stiprināt mieru un demokrātiju pasaulē.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!