• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Baltkrievijas opozīcijas līderim Mihailam Mariničam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104155

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Bulgārijas un Rumānijas iespējamo pievienošanos ES

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Baltkrievijas opozīcijas līderim Mihailam Mariničam

Eiropas Parlamenta intergrupa “Baltijas Eiropa” pēc viceprezidentes Ineses Vaideres ierosinājuma nosūtījusi Baltkrievijas vēstniekam Eiropas Savienībā Vladimiram Senko vēstuli ar prasību nekavējoties sniegt Mihailam Mariničam atbilstošu medicīnisko palīdzību un iespēju tikties ar ģimeni.
Eiropas Parlamenta intergrupas “Baltijas Eiropa” viceprezidente Inese Vaidere: “Mēs esam norūpējušies par ziņām, ka Mihails Mariničs, Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līderis, ir pārcietis insultu. Mūs īpaši šokē tas, ka viņam nav iespējas tikties ar ģimeni, kas par šo gadījumu uzzināja tikai pēc pāris dienām.”
Eiropas Parlamenta intergrupa “Baltijas Eiropa” vēstulē Baltkrievijas varas iestādēm, atsaucoties uz jau iepriekš nosūtītajām prasībām Baltkrievijas vēstniecībai un prezidentam Lukašenko, ieskaitot Eiropas Parlamenta priekšsēdētāja vēstuli šā gada 1.februārī, pieprasa steidzamā kārtā sniegt Mihailam Mariničam visu nepieciešamo medicīnisko palīdzību, iespēju tikties ar savu ģimeni un nekavējoties konkrēti rīkoties, lai tiktu noteikta godīga un caurskatāma lietas pārsūdzēšanas procedūra, atbrīvojot M.Mariniču no ieslodzījuma.
Eiropas Parlamenta intergrupa “Baltijas Eiropa” jau iepriekš ir vērsusies pie Eiropas Savienības institūcijām ar prasību izdarīt spiedienu uz Baltkrievijas varas iestādēm, pieprasot Mihaila Mariniča atbrīvošanu.

Jānis Aizsalnieks, EP deputātes Ineses Vaideres palīgs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!