• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas tieslietu ministriju sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga valsts vakariņās par godu Bulgārijas prezidentam Rīgā 2005.gada 21.martā:

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas tieslietu ministriju sadarbību

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa piektdien, 18.martā, tikās ar Lietuvas tieslietu ministru Gintautu Bužinku. S.Āboltiņa ar Lietuvas ministru vienojās par Latvijas un Lietuvas tieslietu ministriju ciešāku sadarbību.
Ministri pārrunāja arī sadarbību Eiropas Savienības ietvaros. S.Āboltiņa ar G.Bužinku vienojās, ka pirms Eiropas Savienības tieslietu un iekšlietu padomes sēdēm apmainīsies ar informāciju par pozīcijām izskatāmajos jautājumos. Ministri vienojās par sadarbību Eiropas Savienības fondu apguvē, izstrādājot un īstenojot kopīgus projektus.
S.Āboltiņa ar Lietuvas tieslietu ministru pārrunāja 1992.gadā noslēgto trīspusējo tiesiskās palīdzības līgumu starp Latviju, Lietuvu un Igauniju. Ministri atzina, ka pēc Baltijas valstu iestāšanās Eiropas Savienībā vairākas minētā līguma normas ir zaudējušas spēku, jo to vietā darbojas Eiropas Savienības likumi, tādēļ vienojās par nepieciešamību pārskatīt līgumu. Latvijas Tieslietu ministrija uzņemsies līguma pārskatīšanas koordinēšanu.
Darba vizītes laikā Latvijas Tieslietu ministrijas delegācija iepazinās ar publisko reģistru sistēmu Lietuvā, apmeklējot Centrālo Hipotēku institūciju un Reģistru centru. Abu valstu amatpersonas vienojās par savstarpēju sadarbību un informācijas apmaiņu ekspertu līmenī.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!