• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunājot augstākās un vidējās izglītības problēmas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Horvātijas Republikas prezidenta

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunājot augstākās un vidējās izglītības problēmas

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 18.martā Latvijas Universitātē piedalījās Rektoru padomes sēdē un pārrunāja ar rektoriem Latvijas augstākās un vidējās izglītības problēmas, tai skaitā absolventu nodarbinātības jautājumus.
Ministru prezidents uzsvēra nepieciešamību, plānojot augstākās izglītības turpmākās attīstības virzienus, veidot ciešu sadarbību starp valdību un augstskolām, ņemot vērā ekonomikas izaugsmes tendences.
Būtiska loma konkurētspējīgu indivīdu izglītošanā ir kvalitatīvai apmācībai vidusskolās, kam būtu jāpalielina finansiāls atbalsts gan skolu remontiem, gan materiāli tehniskās bāzes radīšanai eksakto priekšmetu mācīšanai atbilstoši mūsdienu prasībām.
Aigars Kalvītis pauda pārliecību, ka ir jāatgriežas pie prasības, lai jauniešiem vidusskolā būtu jākārto obligāts eksāmens matemātikā. Bez eksaktajiem mācību priekšmetiem nav iespējama nākamo speciālistu konkurētspēja darba tirgū Latvijā un ārvalstīs.
Kā būtiskas mūsdienu sabiedrības vērtības Ministru prezidents atzīmēja katra konkrēta indivīda konkurētspēju un personisko atbildību par sevi un savu izvēli. Izglītības sistēmā ir jāveic izmaiņas, akcentējot konkurētspēju darba tirgū. A.Kalvītis uzsvēra, ka viņa vadītā valdība dubultos 2005. gada un nākamā gada finansējumu zinātnei, kas ļaus piesaistīt zinātnei jaunos zinātniekus un palielināt lietišķo pētījumu skaitu.
Svarīgi ir efektīvi un mērķtiecīgi izmantot piešķirto finansējumu. Ministru prezidents aicināja rektorus sadarboties ar valdību, konsultēt to un ieteikt labākos risinājumus būtiskiem lēmumiem izglītībā un zinātnē.
Aigars Kalvītis atzīmēja reģionālo augstskolu lomu reģionu konkurētspējas veicināšanā un piekrita atziņai, ka valdībai tās ir jāatbalsta.
Diskusijas noslēgumā tika ierosināts sagatavot kopīgu valdības un Rektoru padomes komunikē par matemātikas iekļaušanu obligāto vidusskolas eksāmenu sarakstā. Rektori pauda gandarījumu par Ministru prezidenta līdzdalību sanāksmē, konstruktīvo diskusiju un aicinājumu izglītības jomā rektoriem ciešāk sadarboties ar valdību.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!