• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par specializēto civildienestu likumprojektu izstrādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.03.2005., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104171

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 17.marta sanāksmē

Vēl šajā numurā

22.03.2005., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par specializēto civildienestu likumprojektu izstrādi

Valsts pārvaldes reformas padome 18.martā izskatīja jautājumu par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu ierēdņiem valsts specializētajā dienestā. Padomes vērtēšanā tika nodoti divi Iekšlietu ministrijas sagatavoti likumprojekti: “Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likums” un “Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplinārās atbildības likums”, kā arī attiecīgie grozījumi Valsts civildienesta likumā”.
Likumprojektos tiek piedāvāts Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu specializēto civildienestu pilnībā nodalīt no valsts civildienesta. Pēc aktīvām diskusijām padome vienojās, ka piedāvātajām izmaiņām ir nepieciešams pamatojums un tāpēc jautājums sagatavojams koncepcijas veidā, tikai pēc koncepcijas akceptēšanas gatavojot normatīvo aktu projektus. Pašlaik Iekšlietu ministrijas specializētā civildienesta darbību nosaka Valsts civildienesta likums un speciālie likumi (“Par policiju”, Valsts robežsardzes likums, Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums). Piedāvājot izmaiņas Iekšlietu ministrijas specializētā civildienesta statusā, vienlaikus jāskata arī Tieslietu ministrijas pakļautībā esošās Ieslodzījuma vietu pārvaldes ierēdņu statuss un citu iestāžu darbinieku statuss, kuriem ir līdzīgi dienesta nosacījumi.

Ilze Greiškalna, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!