• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Bulgārijas Republikas prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2005., Nr. 48 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas un Bulgārijas biznesa forumā viesnīcā "Rīdzene" 2005.gada 21.martā:

Vēl šajā numurā

23.03.2005., Nr. 48

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Bulgārijas Republikas prezidentu

Otrdien, 22.martā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Bulgārijas Republikas prezidentu Georgiju Parvanovu un viņa vadīto delegāciju, kas valstsvizītē uzturas mūsu valstī.
Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre norādīja, ka savstarpējie kontakti starp Latviju un Bulgāriju ir kļuvuši daudz intensīvāki. Par to liecina fakts, ka neilgā laikā šī ir jau otrā augstākā līmeņa Bulgārijas amatpersonu vizīte Latvijā – pagājušā gada vasarā mūsu valsti oficiālā vizītē apmeklēja Bulgārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētājs O.Gerdjikovs. Ingrīda Ūdre akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi starpvalstu attiecību paplašināšanā un uzsvēra, ka īpaši nozīmīgi tas ir tagad, kad Latvija jau ir pilntiesīga Eiropas Savienības dalībvalsts, bet Bulgārija šajā organizācijā iestāsies tuvākajā laikā.
Arī Bulgārijas prezidents G.Parvanovs piekrita, ka Latvijas un Bulgārijas attiecības vērtējamas kā dinamiskas, it īpaši pēdējā laikā. Viņš sacīja, ka liela loma abu valstu kontaktu padziļināšanai varētu būt parlamenta komisiju, sadarbības grupu, kā arī politisko partiju sadarbībai. Veiksmīgi noritējusi divu mūsu Valsts prezidentes vizītes laikā Bulgārijā parakstīto līgumu ratifikācija Bulgārijas parlamentā, kur akceptēts investīciju veicināšanas un savstarpējās aizsardzības līgums un dubultnodokļu konvencija. Tāpat Bulgārija ir ieinteresēta Latvijas pieredzē, pārņemot ES likumdošanas normas. Sarunā skarti arī reģionālās sadarbības jautājumi, kā arī ES jauno kaimiņu politikas īstenošana.
Tikšanās noslēgumā puses pieskārās jautājumam par ekonomisko sakaru aktivizēšanu, kā arī sadarbībai starptautiskajās organizācijās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!