• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No alfas līdz omegai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2000., Nr. 311/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Parlamentiem ir jāsadarbojas ar pasaules diplomātiem"

Vēl šajā numurā

06.09.2000., Nr. 311/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No alfas līdz omegai

Pasaules presē

— 2000.07/08.

Par vienu svēto vairāk

Augustā Krievijas pareizticīgo baznīcas svēto pulkam noticis pieaugums. Svētā sinode pieņēma lēmumu kanonizēt nevainīgi nogalināto pēdējo Krievijas imperatoru Nikolaju Otro.

 

Par baltu velti

Vācu korporācija BMW noslēgusi vienošanos ar britu konsorciju "Phoenix", ka tā iegādājas kompāniju "Rover Cars". Darījuma summa ir 10 sterliņu mārciņu. "Phoenix" uzņemas abildību par "Rover" markas automobiļu attīstību, ražošanu un izplatīšanu. BMW britu kompāniju "Rover" iegādājās 1994.gadā, un kopš tā laika vācieši zaudējuši vairāk nekā 10 miljardus marku.

 

Līdz pastardienai vēl tālu

Kā autoritatīvi paziņojuši Pensilvānijas (ASV) universitātes zinātnieki, dzīvība uz mūsu planētas pilnīgi izzudīs pēc viena miljarda gadu. Iemesls — arvien augošā Saules aktivitāte. Kad Zemes virsmas temperatūra sasniegs 58—60 grādus pēc Celsija, un tas noteikti notiks pēc 400—500 miljoniem gadu, izsusēs okeāni un liela daļa valgmes aizplūdīs kosmiskajā telpā. Turpinot izplesties, Saule galu galā pārvērtīsies par sarkano gigantu, kurš aprīs Merkuru un pilnīgi iznīcinās Venēras atmosfēru. Izeju, kā redzams, cilvēkam nav daudz: vai nu apgūt citas planētas, vai pārvērsties par saprātīgiem enerģijas koncentrātiem, kam nekāda Saule nevarēs neko padarīt.

 

Princeses Stefānijas vīrs saņems kompensāciju

Francijas tiesa piespriedusi divus gadus nosacīta cietumsoda kādai striptīza dejotājai un diviem fotogrāfiem, kuri vainojami, ka pirms četriem gadiem izjuka Monako princeses Stefānijas un viņas miesassarga Dāniela Dikruē laulība. Toreiz vairākas Itālijas avīzes publicēja fotogrāfijas, kurās Dikruē bija redzams puskailas striptīza dejotājas sabiedrībā. Beigās izrādījās, ka visa šī skandalozā notikuma sižets ticis iepriekš sacerēts, un tagad visi sazvērnieki atzīti par vainīgiem saskaņā ar pantu par "iejaukšanos personiskajā dzīvē". Turklāt viņiem būs jāizmaksā Dānielam 180 000 dolāru liela morāla kompensācija.

 

Eduards novēlējis Ādolfam uzvaru

Vācu zinātnieki, pētot nacistiskā hierarha Alberta Špēera arhīvu, uzgājuši vēstuli, ko toreizējais britu monarhs adresējis Ādolfam Hitleram. Savā sūtījumā karalis fīreram paziņojis vērtīgu informāciju, ar kuras palīdzību nacistiem izdevās bez pūlēm okupēt Franciju. Vēstule beidzas ar šādiem vārdiem: "Dārgais Hitlera kungs, vēlu jums stipru veselību un panākumus jūsu grūtajā darbā".

 

"Dinozauri" un dinozauri

Soču parkā "Rivjēra" atvērta ekspozīcija, kurā apskatāms 1953.—1961.gada mauzolejs, kad tajā vēl atradās kā Ļeņins, tā Staļins. Ap viņiem ar bēdu izteiksmi sejās izvietojušies Dzeržinskis, Kaļiņins un Berija. Goda saredzē sastinguši NKVD karavīri. Taču jaunā vaska figūru ekspozīcija apmeklētāju ievērību nav guvusi. Daudz vairāk cilvēku drūzmējas izstādē, kur skatāmi ar moderno tehnoloģiju palīdzību "atdzīvināti" dinozauri.

 

Mēness rada mīklas

Pētot Mēness grunti, ko uz Zemes nogādājuši amerikāņu astronauti, zinātnieki atklājuši, ka tai piemīt noslēpumainas īpašības. Izrādās, ka augsnē, kas satur Mēnes grunti, augi aug četrreiz straujāk nekā parastā zemē. Bet baktērijas Mēness gruntī iet bojā desmit stundās.

Sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas Preses analīzes nodaļu

"LV" nozares redaktors GINTS MOORS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!