• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārzemju presē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2005., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zili karogoto dienu kadri

Vēl šajā numurā

24.03.2005., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārzemju presē

Polijas “Gazeta.pl”: “Lietuva joprojām paliek Krievijas ietekmes sfērā, Kremlis arī turpmāk vēlas diktēt mums savus noteikumus,” uzskata Lietuvas ārlietu ministrs Antans Vaļonis.

Vācijas “Berliner Zeitung”: “Krievija Eiropas Savienībā par savu draugu klubu uzskata Franciju, Vāciju un tagad arī Spāniju. Lai arī atklāti nepasakot, Maskava sagaida, ka tas disciplinēs “apgrūtinošos mazos” pie Krievijas rietumu robežas. Tā ir ideja, kas tuva arī Parīzei un Berlīnei. Ja par to izdosies vienoties, pienāks gals izslavētajai ES ārpolitikai, vēl pirms tā pa īstam būs sākusies.”

Krievijas “Inosmi.ru” apgalvo, ka Putina paziņojums par vēlmi nodibināt ar ES ilgstošu un “vispusīgu sadarbību” esot jāsaprot šādi: ES pārliecina tautas, kas atrodas Krievijas ietekmes zonā, atteikties no orientācijas uz Rietumiem, bet par to Maskava atbalsta ES “lielvaras ambīcijas”, apgādā Eiropu ar enerģiju un nodrošina Eiropas koncerniem izdevīgus noteikumus savā milzīgajā noieta tirgū. Bez tam ES esot vērojami centieni padarīt Eiropu par parādos ieslīgušu ekonomisko telpu ar stingri kontrolētu darba tirgu un augstiem nodokļiem. Pret šiem ārējās ekonomikas un ārpolitikas plāniem esot jāsaceļas pārējām ES dalībvalstīm, kas ir ieinteresētas brīvā tirgū.

Austrijas “Die Presse” komisāre ārpolitikas jautājumos Benita Ferēro-Valdnere raksta: “Viens no lielākajiem ES ārpolitikas izaicinājumiem ir attiecību padziļināšana ar Āziju – vienu no daudzajiem reģioniem, kam 21. gadsimtā tiek prognozēta svarīga loma. Pēc iespējas labāk izmantot šā iedzīvotājiem bagātā kontinenta iespaidīgo dinamiku un potenciālu, kā arī vienlaikus rast atbildes uz tā politiskajām, ekonomiskajām un sociālajām problēmām, tāpat arī draudošām krīzēm ir svarīgs Eiropas Savienības uzdevums.”

Angļu “The Financial Times”: “Eiropas finanšu ministri vienojās mīkstināt īstenošanas procedūras Stabilitātes paktam, kas ir Eiropas fiskālās politikas pamatā. Būtībā ministri vājinājuši šo paktu tiktāl, ka tas kļuvis gandrīz bezvērtīgs. Stabilitātes un attīstības pakta sākotnējā ideja bija nodrošināt ilgstošu un ilgtspējīgu attīstību un stabilitāti eiras zonas finansēs.”

Poļu “Gazeta.pl.”: ““Mums ir pilnīgs pamats atzīmēt uzvaru pār nacismu un pieminēt milzīgos upurus, ko nesa Krievijas un Ukrainas tauta, taču mums nav jāsvin staļiniskais barbarisms un tā ekspansija Eiropā,” sacīja Zbigņevs Bžezinskis.”

Krievijas “Regnum” rakstā paustas bažas par Rietumu “ekspansiju” un iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās, aizvainojums pret bijušajām padomju republikām, kas pametušas impērijas ietekmes sfēru, iepītas rindkopas ar norādēm uz Latviju un Baltijas valstīm.

Angļu “The Financial Times”: “Krievijas rīcība, apspiežot nemierus Čečenijā, ir noziegums pret cilvēci, un ES nevēlēšanās to kritizēt ir bezkaunīga, uzskata cilvēktiesību aizstāvji. To apstiprina Human Rights Watch ziņojums.”

Pēc ĀM Ārzemju preses analīzes nodaļas materiāliem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!