• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropas Savienības Padomes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2005., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskapa Jāņa Alfreda Šmita vēstījums 2005.gada Lieldienās

Vēl šajā numurā

24.03.2005., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Eiropas Savienības Padomes sēdē

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 22. un 23.martā piedalījās Eiropadomes pavasara sanāksmē. Centrālā diskusiju tēma ir Lisabonas stratēģijas vidusposma izvērtējums un secinājumi par rīcību stratēģijas īstenošanas uzlabošanai, uzsverot izaugsmi un nodarbinātību.
Otrdienas vakarā Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji atbalstīja Ekonomikas un finanšu ministru padomes (ECOFIN) ziņojumu par Stabilitātes un izaugsmes pakta reformu, kas paredz elastīgāku pieeju noteikumu ieviešanā attiecībā uz prasību, lai nacionālo budžetu deficīts nepārsniegtu 3% no iekšzemes kopprodukta.
Pēc panāktās vienošanās Eiropas Komisija, izvērtējot dalībvalstu budžetu deficītus, varēs ņemt vērā vairākus faktorus, tai skaitā strukturālās reformas un dalībvalstu ekonomisko situāciju vidējā termiņā. Valsts investīciju vajadzības tiks izvērtētas, nosakot vidēja termiņa budžeta deficītu katrai dalībvalstij, kas Latvijai ir īpaši svarīgs jautājums.
Darba vakariņu laikā valstu un valdību vadītāji pārrunāja Lisabonas stratēģijas īstenošanas jautājumus.
Trešdien, 23.martā, Eiropadome turpināja diskusiju par Lisabonas stratēģijas īstenošanu un tās vidusposma izvērtēšanu, ilgtspējīgas attīstības koncepciju, kā arī klimata izmaiņām, lai apstiprinātu Eiropadomes secinājumus par pārrunātajiem jautājumiem, kas paredz konkrētu rīcību to īstenošanā.
Tika panākta Latvijas interesēm atbilstoša vienošanās par turpmāko rīcību Lisabonas stratēģijas īstenošanā, kurā uzsvērta Kohēzijas fonda finansējuma un pakalpojumu direktīvas nozīme Eiropas Savienības izvirzīto mērķu sasniegšanā.
Aigars Kalvītis otrdien apmeklēja Eiropas Tautas partijas pārstāvošo premjerministru sanāksmi Meises pilsētā, kur valdību vadītāji pārrunāja Lisabonas stratēģiju un tās īstenošanai veicamos pasākumus.
Pirms Eiropadomes sanāksmes Aigars Kalvītis tradicionāli tikās ar Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministriem un apsprieda šo nostāju Eiropadomes darba kārtības jautājumos.
Otrdienas vakarā Ministru prezidents Aigars Kalvītis kopā ar Polijas premjerministru Mareku Belku un Lietuvas premjerministru Aļģirdu Brazausku tikās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žozē Manuelu Barrozu un iesniedza viņam kopēju vēstuli par enerģētikas projektu īstenošanu, tai skaitā – gāzes vadu būvi reģionā, lai sekmētu reģiona drošu un neatkarīgu energoapgādi.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!