• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālo attīstības plānu 2007.-2013.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2005., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104385

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par VID Finanšu policijas darba rezultātiem februārī

Vēl šajā numurā

24.03.2005., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālo attīstības plānu 2007.–2013.gadam

Trešdien, 23.martā, notika Tautsaimniecības padomes (TSP) ikmēneša sēde, kurā kā darba kārtības galvenais jautājums tiks apspriests Nacionālais attīstības plāns (NAP) 2007.–2013.gadam, tā pamatprincipi un  izstrādes gaita. TSP sēdē piedalījās ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis, kurš informēja TSP par Nacionālo attīstības plānu 2007.–2013.gadam un izstrādes gaitu: situāciju reģionu attīstībā, to bremzējošiem faktoriem; nacionālā attīstības plāna uzdevumiem; Latvijas valsts attīstības vīzijas darba grupas uzdevumiem; teritorijas plānošanas sistēmu un reģionālās attīstības politiku.
Informāciju par NAP sniedza arī Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš. Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktors Oļegs Barānovs akcentēja, ka NAP galvenais uzdevums ir noteikt vidēja termiņa politiku un investīciju prioritātes, pamatojoties uz esošās situācijas analīzi, kā arī valdības un ES noteiktajiem attīstības mērķiem un uzdevumiem, kas formulēti Tautsaimniecības vienotajā stratēģijā, Valsts investīciju programmā, Lisabonas stratēģijā, Vispārējās ekonomikas vadlīnijās u.c. Nacionālās attīstības plānā atspoguļotajai stratēģijai būtu jābalstās uz jau apstiprinātajiem dokumentiem, nevis jāveido principiāli jauna politika. NAP projekta izstrāde būtu jāsāk ar vienoto metodoloģisko principu izstrādi un Latvijas tautsaimniecības vidēja termiņa stratēģijas formulēšanu.
Ekonomikas ministrija uzskata, ka NAP izstrādes gaitā nedrīkstētu mazināties konkrēto ministriju atbildība par jautājumiem, kas skar to kompetences jomas. Svarīga ir arī NAP saistība ar valdības un ES noteiktajiem attīstības mērķiem un uzdevumiem, kā arī ministriju stratēģiskajiem plāniem. RAPLM ir jāuzņemas ne tikai koordinatora loma, bet arī politiskā atbildība par NAP kvalitāti.
TSP nolēma atbalstīt NAP izstrādi un uzsvēra, ka tajā jāintegrē Ministru kabineta apstiprinātie dokumenti: Tautsaimniecības vienotā stratēģija un citi valsts un reģionālās plānošanas dokumenti. Ņemot vērā dokumenta nozīmīgumu, ir jānodrošina pietiekami finanšu resursi NAP izstrādei. Turpinot veiksmīgi iesākto dialogu, tika nolemts aicināt Latvijas valsts attīstības vīzijas darba grupas vadītāju Edvīnu Karnīti sagatavot Latvijas valsts attīstības vīzijas projektu un prezentēt to kādā no nākamajām TSP sēdēm. Sēdē vienojās ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru M.Kučinski, ka vienā no TSP sēdēm otrajā pusgadā Tautsaimniecības padomei tiks sagatavots starpziņojums par NAP izstrādes gaitu.

Tautsaimniecības padomes sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!