• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO iznīcinātājlidmašīnu nosēšanās iespējām Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2005., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES mēroga balvu žurnālistiem "Par daudzveidību. Pret diskrimināciju"

Vēl šajā numurā

24.03.2005., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO iznīcinātājlidmašīnu nosēšanās iespējām Rīgā

Trešdien, 23.martā, Starptautiskajā lidostā “Rīga”, nosēdās divas Norvēģijas Karalisko gaisa spēku iznīcinātājlidmašīnas F–16, kas ieradās, lai novērtētu nolaišanās iespējas, alternatīvas nolaišanās nepieciešamības gadījumā, kā arī lai iepazīstinātu lidostas “Rīga” lidmašīnu apkalpojošo dienestu speciālistus ar procedūrām, kuras jāveic NATO gaisa patrulēšanas lidmašīnu nosēšanās gadījumos.
Kā atzina Norvēģijas Karalisko gaisa spēku majors, iznīcinātājlidmašīnas F–16 pilots Martins Tesli, nolaišanās lidostā “Rīga” bijusi veiksmīga, jo skrejceļi lidostā ir pietiekami gari, lai veiktu nolaišanos un pacelšanos. Tādēļ lidosta ir ļoti piemērota alternatīvajiem nosēšanās gadījumiem.
Pēc ierašanās norvēģu lidotāji tikās un iepazīstināja lidostas “Rīga” tehnisko dienestu personālu ar iznīcinātājlidmašīnu apkalpošanas procedūrām F-16 nosēšanās gadījumā.
Šādi lidojumi jau veikti uz Viļņu un Tallinu, kur novērtētas alternatīvās nosēšanās iespējas šo pilsētu lidostās. Norvēģijas Karalisko gaisa spēku iznīcinātājlidmašīnas F–16 bāzējas Zokņu lidlaukā Šauļos, Lietuvā.

AM Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!