• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēsturnieku komisijas rakstu 13.krājuma atvēršanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2005., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.03.2005., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēsturnieku komisijas rakstu 13.krājuma atvēršanā

Ar Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas uzrunu trešdien, 23.martā, Rīgas pilī atklāja Vēsturnieku komisijas rakstu 13.krājumu “Totalitārie okupācijas režīmi Latvijā 1940.-1964.gadā”, kas iznācis komisijas rakstu sērijā par aktuāliem Latvijas 20.gadsimta vēstures jautājumiem. Vēsturnieku komisijas priekšsēdētājs Andris Caune uzdāvināja prezidentei arī signāleksemplāru no komisijas piecu gadu pētījumu apkopojuma angļu valodā, kas nāks klajā jūnijā.
Uzrunā prezidente uzsvēra, ka katra komisijas sējuma uzdevums ir veikt pētījumus, kas izgaismo vēstures neizzinātās lappuses un cīnās ar nepatiesiem stereotipiem un mītiem, kas radīti okupācijas režīmu laikā. Latvija tagad ir brīva un demokrātiska valsts, kurā humanitāro zinātņu pārstāvji var darboties pēc savas sirdsapziņas, sacīja V.Vīķe-Freiberga, akcentējot domu brīvības un profesionalitātes vērtības, pēc kurām vadās demokrātisku valstu pētnieki. “Mēs vēlamies izprast, izskaidrot un demonstrēt, kas bija Latvijas vēsture. Valstij ir nozīmīgi, lai būtu pieejami pēc iespējas objektīvi izpētīti vēstures fakti, lai mēs spētu stāties pretī tik ļoti plaši izplatītiem stereotipiem, mītiem un klajai propagandai.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!