• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par muitošanas režīma - preču iznīcināšana piemērošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2005., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104397

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas komercsabiedrību likums

Vēl šajā numurā

24.03.2005., Nr. 49

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 557

Pieņemts: 22.03.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta rīkojums Nr.557

Rīgā 2005.gada 22.martā

Par muitošanas režīma — preču iznīcināšana piemērošanu

1. Pamatojoties uz Muitas likuma 4.panta pirmajā daļā noteikto, lai nodrošinātu vienotu Padomes 1992.gada 12.oktobra Regulas (EEK) Nr.2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi 182.panta un Komisijas 1993.gada 2.jūlija Regulas (EEK) Nr.2454/93, kas nosaka izpildes kārtību Padomes Regulai (EEK) Nr. 2913/92 par Kopienas Muitas kodeksa izveidi 842. panta noteikto normu ievērošanu, nosaku:

1.1. Muitošanas režīmu — preču iznīcināšana piemēro saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes Muitas pārvaldes vai Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālās iestādes rakstisku lēmumu. Ja muitas iestādes lēmumā ir izteikti iebildumi pret preču iznīcināšanu, tiek pieņemts lēmums režīmu nepiemērot.

1.2. Šī rīkojuma 1.1.punktā minētais lēmums ir parakstāms divos eksemplāros. Viens eksemplārs glabājas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes Muitas pārvaldē vai Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālajā iestādē, kas pieņēma lēmumu par muitošanas režīma piemērošanu, bet otrs eksemplārs tiek nodots preču īpašniekam vai viņa pilnvarotai personai.

1.3. Preces, kuras ir pakļautas iznīcināšanai, muito tajā muitas iestādē, kuras kontrolē atrodas minētās preces.

1.4. Preču muitošanas režīma piemērošanai attiecīgajā muitas iestādē iesniedzami šādi dokumenti:

1.4.1. preču īpašnieka vai tā pilnvarotās personas iesniegums (adresējams attiecīgās Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes Muitas pārvaldei vai Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālajai iestādei), kurā norāda:

1.4.1.1. preču īpašnieka vārdu, uzvārdu un personas kodu (fiziskai personai) vai nosaukumu, reģistrācijas numuru un adresi (juridiskai personai), kontakttālruņa numuru;

1.4.1.2. preču saņēmēja vārdu, uzvārdu un personas kodu (fiziskai personai) vai nosaukumu, reģistrācijas numuru un adresi (juridiskai personai);

1.4.1.3. preču veidu (KN kods), daudzumu un vērtību;

1.4.1.4. preču iznīcināšanas iemeslu;

1.4.2. preču pavaddokumenti;

1.4.3. Vides ministrijas padotībā esošo attiecīgo reģionālo vides pārvalžu izsniegta izziņa par atļauju iznīcināt preces muitas uzraudzībā, kurā norādīta preču iznīcināšanas vieta un veids;

1.4.4. citu institūciju izsniegta izziņa par atļauju iznīcināt preces (attiecībā uz precēm, kuras atrodas Veselības ministrijas, Zemkopības ministrijas, Kultūras minis-trijas vai to pakļautībā esošo kompetento institūciju uzraudzībā).

1.5. Pirms preču iznīcināšanas tiek sastādīts Preces apraksta un novērtējuma akts (1.pielikums).

1.6. Pēc preču iznīcināšanas aizpilda Aktu par preces iznīcināšanu (2.pielikums). Ja muitošanas režīmam pieteikto preču iznīcināšanas vieta vai veids ir atšķirīgs, tad Aktu par preces iznīcināšanu sastāda katrai precei atsevišķi.

1.7. Šī rīkojuma 1.5. un 1.6.punktā minētie dokumenti ir aizpildāmi divos eksemplāros. Viens eksemplārs glabājas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes Muitas pārvaldē vai Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālajā iestādē, kas pieņēma lēmumu par muitošanas režīma piemērošanu, bet otrs eksemplārs tiek nodots preču īpašniekam vai viņa pilnvarotai personai.

1.8. Personai, kura ir pieteikusi muitošanas režīmu — preču iznīcināšana, attiecīgās preces par saviem līdzekļiem jānogādā muitas iestādes norādītajā vietā.

1.9. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes Muitas pārvalde vai Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālā iestāde pārvadātājam, muitas noliktavas turētājam vai citām personām neatlīdzina izdevumus, kas radušies, rīkojoties ar precēm, kurām piemērots muitošanas režīms — preču iznīcināšana.

1.10. Visus ar preču iznīcināšanu saistītos izdevumus sedz preču īpašnieks vai tā pilnvarotā persona.

1.11. Muitošanas režīms — preču iznīcināšana ir pabeigts, ja:

1.11.1. preces ir iznīcinātas, nerodoties komerciāli izmantojamiem lūžņiem vai atkritumiem;

1.11.2. lūžņiem vai atkritumiem, kas radušies preču iznīcināšanas rezultātā, piemērots kāds cits preču muitošanas režīms.

2. Rīkojumu publicēt laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora pirmais vietnieks, Galvenās muitas pārvaldes direktors A.Drulle

01.PNG (61168 bytes)

02.PNG (54462 bytes)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!