• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Novados stāstīs par Gaismastīkla priekšrocībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2005., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104556

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedz Teātra savienības balvas

Vēl šajā numurā

30.03.2005., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Novados stāstīs par Gaismastīkla priekšrocībām

LNB.PNG (92675 bytes)
Ceļojošās akcijas atklāšana Latvijas Nacionālajā bibliotēkā – LNB projekta vadītājs Zigurds Magone (no labās), Valsts aģentūras “Kultūras informācijas sistēmas” direktore Sandra Ozoliņa, LNB direktors Andris Vilks un LNB atbalsta fonda direktore Karina Pētersone
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Vakar, 29.martā, atklāta Kultūras ministrijas īstenotā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta ceļojošā informatīvā akcija pa Latvijas bibliotēkām.
Tā iecerēta, lai iepazīstinātu iedzīvotājus ar iespējām, ko sniedz Gaismastīkla jeb Valsts vienotās bibliotēku informācijas sistēmas (VVBIS) ieviešana visās Latvijas publiski pieejamajās bibliotēkās.
Informatīvās akcijas rīkotāji viesosies gan rajonu galvenajās bibliotēkās, gan arī pavisam nelielās bibliotēkās, kuras pēc Kultūras ministrijas informācijas tehnoloģiju iepirkuma konkursa šogad iegūs savu pirmo datoru, informē LNB projekta biroja sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Puhovs.
Pavasara akcijas laikā tiks apceļotas Madonas un Preiļu rajona bibliotēkas, kā arī Ozolnieku, Tērvetes, Ciblas, Matkules, Vaiņodes, Turaidas un Saldus bibliotēkas.
Pēc akcijas rīkotāju sniegtajām ziņām, pasākumā iesaistīto bibliotēku apmeklētājiem būs pieejami informatīvi bukleti un digitāla prezentācija par projektu, kā arī viņi varēs iepazīties ar projekta interneta mājas lapā gaismaspils.lv publicēto informāciju. Bibliotēkas apmeklēs Kultūras ministrijas, LNB, valsts aģentūras “Kultūras informācijas sistēmas” un LNB atbalsta fonda pārstāvji. Līdz šim LNB projekts ir asociēts galvenokārt ar jauno ēku, kura tiks būvēta Rīgā, Daugavas kreisajā krastā, un kuras telpas un pakalpojumus, kā uzskata liela sabiedrības daļa, varēs izmantot tikai rīdzinieki un galvaspilsētas tuvākās apkārtnes iedzīvotāji. Tomēr šajā projektā saturiski un finansiāli ne mazāka nozīme ir arī Gaismastīklam, kas sniegs daudz lielākas iespējas izmantot Latvijas bibliotēku, kā arī starptautiskos resursus tieši valsts reģionu iedzīvotājiem, uzsver R.Puhovs.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!