• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības integrācijas projektiem, kas saistoši Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2005., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāja vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

30.03.2005., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības integrācijas projektiem, kas saistoši Latvijai

Sabiedrības integrācijas fonds 2005.gada 24. martā ir izsludinājis divus projektu pieteikumu konkursus: sabiedrības integrācijas veicināšanas projektiem PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Sabiedrības integrācijas veicināšana Latvijā” ietvaros un pilsoniskās sabiedrības attīstības veicināšanas mikroprojektiem un makroprojektiem PHARE 2003.gada Nacionālās programmas projekta “Pilsoniskās sabiedrības attīstība un stiprināšana” ietvaros.
PHARE grantu programmas “Sabiedrības integrācijas veicināšana Latvijā” galvenais mērķis ir veicināt Latvijā dzīvojošo dažādu tautību pārstāvju savstarpējo sapratni un sadarbību. Programmas ietvaros tiks tradicionāli atbalstīti projekti pilsoniskās un politiskās līdzdalības, kultūras, informācijas un zinātniskā atbalsta jomās. Bez tam šogad paredzēti trīs jauni projektu tematiskie virzieni pilsētām un pagastiem, kuros pārsvarā dzīvo nepilsoņi un mazākumtautību pārstāvji, proti, sociālās integrācijas aktivitātes, nodarbinātības veicināšanas aktivitātes un latviešu valodas apguves iniciatīvas vietās, kur vairāk nekā 50% no kopējā iedzīvotāju skaita ir mazākumtautības (pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iedzīvotāju reģistra statistikas datiem 2005.gada 1.janvārī). Projektus var pieteikt nevalstiskās organizācijas, pašvaldības un pašvaldību iestādes, izglītības un pētniecības iestādes, kultūras iestādes. Projektos kā asociētie partneri var iesaistīties arī valsts iestādes, bet tās nevarēs saņemt finansējumu no granta. Kopējais finansējums, kas pieejams šo projektu pieteikumu konkursa ietvaros, ir 2 200 000 eiru, no kuriem 91% finansē Eiropas Kopiena, bet 9% tiek segti no Latvijas valsts budžeta. Finansējuma apjoms vienam projektam ir no 10 līdz 100 tūkstošiem eiru, kas ir 90% no projekta kopējām izmaksām. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2005.gada 24.maijs līdz plkst. 16.
PHARE grantu programmas “Pilsoniskās sabiedrības attīstība un stiprināšana” mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības organizāciju aktivitātes sabiedriski ekonomiskās attīstības sekmēšanā, sociālo problēmu risināšanā, dabas aizsardzības uzlabošanā un dialoga attīstīšanā starp valsts pārvaldes institūcijām, vietējām un reģionālajām pašvaldībām un sabiedrību, kā arī stiprināt organizāciju kapacitāti un savstarpējo sadarbību. Projektus var iesniegt nevalstiskās organizācijas sadarbībā ar citām Latvijas vai ārvalstu nevalstiskajām organizācijām, kā arī pašvaldībām un to iestādēm, vietējām vai reģionālām attīstības aģentūrām. Programmas ietvaros tiks atbalstīti nacionāla mēroga “mikroprojekti” (finansējuma apjoms vienam projektam no 10 000 līdz 49 999 eirām jeb 90% no kopējā budžeta) un starptautiski “makroprojekti” (finansējuma apjoms no 50 000 līdz 200 000 eirām jeb 80% no kopējā budžeta). Kopējais finansējums mikroprojektu un makroprojektu atbalstam ir 1 173 000 eiru, no kuriem 90% finansē Eiropas Kopiena, bet 10% tiek segti no valsts budžeta. Atsevišķi tiks izsludināts projektu pieteikumu konkurss sadarbības veidošanas atbalsta projektiem, kuriem papildus tiks piešķirti 50 000 eiru. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš mikroprojektiem un makroprojektiem ir 2005.gada 25.maijs līdz plkst. 16.
Laikā no 12. līdz 21.aprīlim Sabiedrības integrācijas fonds rīkos bezmaksas informatīvos seminārus par abiem projektu konkursiem. Semināri notiks Gulbenē, Rēzeknē, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Rīgā.
Projektu konkurss abās PHARE grantu programmās notiek jau trešo gadu. 2003.gadā programmā “Sabiedrības integrācijas veicināšana Latvijā” tika iesniegts 121 sabiedrības integrācijas projekta pieteikums, no kuriem atbalstu guva 31 projekts par kopējo summu 1 268 885 eiras. 2004.gadā no saņemtajiem 61 projekta pieteikumiem tika atbalstīti 39 projekti par kopējo summu 1 618 458 eiras.
Savukārt programmas “Pilsoniskās sabiedrības attīstība un stiprināšana” ietvaros 2003.gadā tika saņemts 131 projektu pieteikums, no kuriem atbalstīti 3 makroprojekti, 15 mikroprojekti un 4 sadarbības veidošanas atbalsta projekti par kopējo summu 800 000 eiru, bet 2004.gadā no saņemtajiem 103 projektu pieteikumiem tika atbalstīti 4 makroprojekti, 22 mikroprojekti un 12 sadarbības veidošanas atbalsta projekti par kopējo summu 1 100 000 eiru.

Sabiedrības integrācijas fonds

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!