• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Apvienotās Karalistes vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2005., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV prezidenta paredzēto vizīti Latvijā 6.-7.maijā

Vēl šajā numurā

30.03.2005., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Apvienotās Karalistes vēstnieka atvadu vizītēm

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī atvadu vizītē tikās ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Endrū Tesorjeru.
Prezidente augstu novērtēja Latvijas un Lielbritānijas dialogu, kā apliecinājumu tam minot premjera Tonija Blēra nesen pausto spēcīgo atbalstu Latvijai saistībā ar Otrā pasaules kara beigu notikumu Baltijā skaidrošanu pasaulei, kā arī novērtējot prezidentes lēmumu doties uz Maskavu 9.maijā.
Vēstnieks pauda gandarījumu par sekmīgajiem Latvijas un Lielbritānijas sadarbības projektiem, kas īpaši koncentrējušies Latgalē, tagad tur ir jaunas darba vietas, kā arī sakārtotāka vide un apliecinājums cilvēku iespējām. Vēstnieks uzsvēra, ka šie projekti Daugavpilī, Liepājā ir sekmīgi jau tagad un nesīs augļus ilgstoši. Vēstnieks arī pauda gandarījumu par to, ka trīs sadarbības gados attīstījušies cilvēku kontakti starp Latviju un Lielbritāniju visdažādākajos līmeņos – tūrismā, uzņēmēju sadarbībā, kā arī Latvijas iedzīvotāju iespējās Lielbritānijā strādāt vai studēt.
Puses pauda gandarījumu, ka uzņēmēju skaits arvien palielinās Latvijā un cilvēki rod arvien jaunas, radošas idejas uzņēmējdarbības sākšanai. Vēstnieks atzīmēja, ka viņš saskata lielu potenciālu mazo un vidējo uzņēmēju darbā, kā arī kapitāla piesaistē.
Pārrunātas iespējas sadarboties Latvijas veselības sistēmas uzlabošanā. Vēstnieks informēja par jau uzsāktām iniciatīvām.
Prezidente atzīmēja, ka vēstnieks trīs gadu laikā sastapies ar cilvēku atvērtību un ir gandarīts par savu darbu Latvijā, lielā mērā pateicoties tam, ka iemācījies latviešu valodu un gājis pie cilvēkiem ar patiesu ieinteresētību.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre 29.martā tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Endrū Tesorjeru, kurš bija ieradies atvadu vizītē.
Sarunā pārrunāta abu valstu sadarbības attīstība vēstnieka darbības laikā, kā arī divpusējo attiecību paplašināšanas iespējas.
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre un vēstnieks E.Tesorjers bija vienisprātis, ka divpusējā sadarbība starp Latviju un Apvienoto Karalisti attīstījusies veiksmīgi, bet būtu jāintensificē attiecības starpparlamentu līmenī, padziļinot kontaktus abu valstu parlamentu komisiju līmenī.
Vēstnieks sarunā atzinīgi vērtēja Latvijas vēlmi tālāk stiprināt abu valstu sadarbību un izteica domu, ka pēc vispārējām vēlēšanām Apvienotajā Karalistē Latvijas un Apvienotās Karalistes atbalsta darba grupai būtu jāierodas Latvijā uz tikšanos ar Saeimas parlamentāriešiem. Viņš uzsvēra, ka Latvija veiksmīgi darbojas Eiropas Padomē un Eiropas Parlamentā, skaidrojot savas attiecības ar Krieviju.
E.Tesorjers pastāstīja, ka Apvienotā Karaliste no 2005.gada 1.jūlija kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti, kā galvenās darba prioritātes ir izvirzītas ES budžets 2007.–2013.gadam un nodokļu politika.
Puses pārrunāja arī Latvijas eirointegrācijas pieredzes nodošanu citām valstīm un ES jauno kaimiņu politikas īstenošanu un uzsvēra veiksmīgas sadarbības nozīmi starptautisku organizāciju ietvaros.
Tikšanās beigās I.Ūdre pasniedza vēstniekam piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!