• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar bērnu un ģimenes lietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2005., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Saeimas Cilvēktiesību komisijas pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

30.03.2005., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar bērnu un ģimenes lietu ministru

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 29.martā, Rīgas pilī tikās ar bērnu un ģimenes lietu ministru Ainaru Baštiku.
Sarunā pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar privāto, pašvaldību un valsts bāreņu namu darbību un ministrijas sasaisti ar tiem, kā arī adopcijas jautājumi un alimentu piedziņa no bezatbildīgiem vecākiem. Pārrunājot bērnu bāreņu tiesību un interešu īstenošanu, prezidente uzsvēra, ka ir būtiski, lai pēc iespējas vairāk bērnu varētu uzaugt ģimenēs, taču tikpat svarīgi ir rūpīgi sekot līdzi katra adopcijas gadījuma tiesiskumam un bērna tiesību aizsardzībai. Sarunā prezidente bija vienisprātis ar ministru, ka ir jāveicina bērna dažādu prasmju apguve, lai viņi pēc bāreņu nama varētu dzīvot patstāvīgi un integrēties darba tirgū.
Apspriežoties par tā dēvēto alimentu piedziņu, prezidente aicināja izvērst izglītojošu kampaņu, kas skaidrotu, kas darāms, lai tiesiskā ceļā varētu pieprasīt alimentus, kā arī sekot līdzi tiesu izpildītāju darbībai šajā jomā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!