• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes Ministrs A.Pabriks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2005., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovākijas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm Latvijā

Vēl šajā numurā

31.03.2005., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes Ministrs A.Pabriks

Uz jaut. nr.58 – dok. nr.3914

Par Latvijas ārpolitikas un iekšpolitikas kursa maiņu

A. god. deputāti!

Vēlos jums pateikties par izrādīto interesi un jautājumiem, kas saistīti ar Latvijas ārpolitiku. Esmu gandarīts, ka ārlietas un diskusijas par tām Latvijas politikā ieņem nozīmīgu lomu.
Latvija ir brīva valsts, kurā ikvienam cilvēkam ir iespēja paust savus uzskatus par jebkuru jautājumu, tai skaitā ārpolitisko problemātiku. Parlamentā ievēlētie tautas pārstāvji katrā demokrātiskā valstī atspoguļo visplašāko uzskatu gammu, tādēļ starptautiskajās attiecībās par pieņemamu praksi tiek uzskatīts, ka deputāti brīvi pauž savu viedokli. Nav ne mazākā pamata pieņemt vai secināt, ka atsevišķu Saeimas deputātu izteikumi varētu mainīt Latvijas ārpolitiku vai mūsu valsts nostāju cittautiešu integrācijas jautājumos.
Latvijas Republikā ārpolitiku nosaka, veido un īsteno LR Ārlietu ministrija, balstoties uz LR Saeimas pieņemtiem lēmumiem un likumiem.

Cieņā,

Artis Pabriks, ministrs

Ministrs Ē.Jēkabsons

Uz jaut.nr.59 – dok.nr.3919

Par preventīvo pasākumu veikšanu Valmierā, lai novērstu pusaudžu noziedzību un vardarbību

Iekšlietu ministrijā ir saņemti un izskatīti šā gada 4.marta Latvijas Republikas Saeimas deputātu – M.Gulbja, J.Dobeļa, I.Ostrovskas, A.Kāposta, M.Grīnblata, P.Tabūna, I.Rībenas, A.Seiles, Im.Kalniņa, J.Straumes – jautājumi.

Uzdoto jautājumu kontekstā informēju par sekojošo.
– 2005.gada 25.februārī Valmierā noslepkavotā M.Ādamsona māte E.Mušpure 2005.gada 16.janvārī griezās Valmieras rajona policijas pārvaldē ar iesniegumu, ka viņas nepilngadīgo dēlu M.Ādamsonu 2005.gada 14.janvārī piekāvis kāds no viņa draugiem.
Minētā materiāla pārbaudes gaitā noskaidrots, ka M.Ādamsonam nodarīti viegli miesas bojājumi bez veselības traucējumiem, kas izpaudās sejas sasituma veidā ar zemādas asinsizplūdumu zem kreisās acs. Materiāla pārbaudē M.Ādamsons norādīja uz vienu no saviem draugiem kā uz iespējamo pāridarītāju, bet apgalvot to nevarēja, jo miesas bojājumu izdarīšanas brīdī atradies alkohola reibumā.
Ņemot vērā visus materiāla apstākļus, 2005.gada 14.februārī tika pieņemts lēmums par atteikšanos ierosināt krimināllietu, jo nodarījumā saskatāms Krimināllikuma 130.pantā paredzēts noziedzīgs nodarījums – tīšs viegls miesas bojājums –, un par šādu noziedzīgu nodarījumu krimināllietu ierosina tiesa pēc cietušā sūdzības.
– 2004.gada 6.decembrī M.Ādamsona drauga māte E.Kļaviņa Valmieras rajona policijas pārvaldē uzrakstīja iesniegumu, ka viens viņas dēla draugs, iespējams bez atļaujas, no viņas dzīvesvietas virtuves galda paņēmis mēnešbiļeti Ls 4 vērtībā. Tomēr iesnieguma pārbaudes laikā netika iegūti pierādījumi, ka konkrētā persona mēnešbiļeti pieņēmusi, tāpēc arī pie likumā paredzētās atbildības saukta netika.
Tāpat 2004.gada 7.septembrī Valmieras rajona policijas pārvaldē ir saņemts E.Kļaviņas vecāsmātes iesniegums par to, ka, izmantojot viņas uzticību, nepazīstams pusaudzis izkrāpis Ls 30. Par minēto faktu 2004.gada 17.septembrī Valmieras rajona policijas pārvaldē ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 180.panta 1.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm un pašlaik pirmstiesas izmeklēšana šajā lietā turpinās.
– 2005.gada 9.februārī Valmieras Viestura vidusskolai tika nosūtīta vēstule, ka Valmieras rajona policijas pārvaldes Nepilngadīgo lietu inspekcijas uzskaitē no 2005.gada 1.februāra par huligānisku rīcību atrodas Viestura vidusskolas audzēknis nepilngadīgais G.Ābelīte, jo, iesākot nepilngadīgā likumpārkāpēja uzskaites lietu, par to tiek paziņots mācību iestādes direktoram, vienlaikus pieprasot sniegt šī nepilngadīgā raksturojumu. Gadījumā, ja skolai ir papildu intereses par šī nepilngadīgā izdarīto, nepilngadīgo lietu inspekcijas darbinieki informē arī sīkāk.
– Pašlaik Valmierā komandējumā atrodas Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes pārstāvji, kuri Valsts policijas priekšnieka uzdevumā veic pārbaudi, kā Valmieras rajona policijas pārvaldē tiek organizēts un veikts darbs bērnu noziedzības novēršanas un bērnu aizsardzības pret noziegumiem darbības jomā.

Ar cieņu,

ministrs Ē.Jēkabsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!