• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 16. martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2005., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104637

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes Ministrs A.Pabriks

Vēl šajā numurā

31.03.2005., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 16. martā

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece.
Sēdes vadītāja
.
Labdien, godātie kolēģi! Ir pienācis laiks atbilžu sniegšanai uz deputātu jautājumiem.
Pavisam ir saņemti četri jautājumi.
Pirmo jautājumu ir uzdevuši deputāti Jurkāns, Urbanovičs, Ribakovs, Bartaševičs un Cilevičs ārlietu ministram Artim Pabrikam. “Par Latvijas ārpolitikas un iekšpolitikas kursa maiņu”. Ir saņemta rakstiska ministra atbilde uz šo jautājumu. Tā kā zālē nav jautājuma uzdevēju, mēs varam pieņemt, ka rakstiskā atbilde ir deputātus apmierinājusi. Līdz ar to šis jautājums izskatīts.
Nākamais ir deputātu Gulbja, Dobeļa, Ostrovskas, Kāposta, Grīnblata, Tabūna, Rībenas, Seiles, I.Kalniņa un Straumes jautājums iekšlietu ministram Ērikam Jēkabsonam “Par preventīvo pasākumu veikšanu Valmierā, lai novērstu pusaudžu noziedzību un vardarbību”. Arī uz šo jautājumu ir saņemta rakstiska ministra atbilde. Zālē nav jautājumu uzdevēju, līdz ar to mēs varam izdarīt secinājumu, ka atbilde ir deputātus apmierinājusi, un līdz ar to šis jautājums ir pieņemts un izskatīts.
Trešais jautājums ir deputātu Aleksejeva, Sokolovska, Tolmačova, Buzajeva un Plinera jautājums reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Mārim Kučinskim “Par siltumapgādi Jelgavas pilsētā”. Ministrs Kučinskis ir ieradies sniegt mutisku atbildi.
Lūdzu, vārds ministram!

M.Kučinskis (reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs).
Labdien! Jautājums ir par iedzīvotāju iesniegumiem par... faktiski par to, ka Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija nav apturējusi Jelgavas pilsētas saistošos noteikumus, kas ierobežo siltuma pieslēgšanos citam siltuma devējam, tas ir, respektīvi, atslēgšanās no centralizētās katlumājas.
Numur 1. Pirmais, vēstule ir no 2004.gada pavasara. Tātad ministrija ir saņēmusi sūdzības no Jelgavas iedzīvotājiem, par ko arī ir konstatējusi, ka viņu lēmums... Jelgavas lēmums 2002.gada 25.aprīlī neatbilst likumdošanai. Norādīja Jelgavas domei, ka tas ir jāatceļ. Jelgavas dome 18.martā izskatīja šo jautājumu, atzina par spēku zaudējušu šo savu minēto lēmumu un pieņēma, un apstiprināja kārtību, kā izskata jautājumu par siltuma apgādi Jelgavas pilsētā.
27.maijā ministrija nosūtīja vēstuli Jelgavas domei, lūdzot Jelgavas pilsētas domi noformēt lēmumu kā nolikumu un svītrot no tā normas, kuru izdošana ietilpst Ministru kabineta kompetencē, faktiski norādīja uz trūkumiem un lūdza atcelt viņu lēmumu.
2004.gada 18.jūnijā atbildes vēstuli sniedza Jelgavas dome un informēja, ka tā bija starpatbilde, ka jautājums tiks skatīts un ministrijai tiks sniegta atbilde.
Tā kā atbilde netika sniegta, ministrija sāka gatavot arī minēto noteikumu atcelšanu, taču septembrī SIA “Baltkom” iesniedza pieteikumu administratīvajā tiesā par Jelgavas pilsētas domes lēmuma atcelšanu, un pēc tam, kad arī tiesa pieņēma... tiesa nosprieda par labu iesniedzējam, Jelgavas pilsētas dome 17.decembrī pārsūdzēja spriedumu administratīvajā apgabaltiesā, un šobrīd mēs, pamatojoties uz likumu “Par tiesu varu”, kurā ir teikts, ka neviens, ne valsts iestādes, sabiedriskās, politiskās organizācijas, kā arī citas juridiskās, fiziskās personas, nevar iejaukties tiesas darbā.
Tādējādi šobrīd ministrija nav tiesīga iejaukties tiesas darbā, jo lieta par gāzes apkures ierīkošanu atrodas tiesvedībā. Kad būs nākamā tiesa beigusies, ministrija arī lems par tālāko rīcību.
Paralēli es varētu vienkārši prasītājiem teikt, ka mēs esam iesnieguši arī labojumus Enerģētikas likumā šobrīd Ekonomikas ministrijai, kurā 50., 51. un 52.pantu dotajā likumā no mūsu puses arī prasās precizēt, lai precīzi pateiktu kārtību, kādā ir tiesības pieslēgties vai atslēgties no centralizētās siltuma apgādes sistēmas. Es ceru, ka tas tiks precizēts.
Ja šobrīd tiesas lēmums būs patiešām par labu iesniedzējiem, atkal šoreiz... ne iesniedzējiem, bet, ja SIA “Baltcom” uzvarēs šo tiesu, mēs acīmredzot būsim spiesti arī atcelt Jelgavas pilsētas domes lēmumu. Tad arī reakcija no mūsu puses būs.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Paldies ministram par sniegto atbildi.
Tā kā zālē atrodas jautājumu uzdevēju pārstāvis, vai jums ir papildjautājumi, kas saistīti ar šo uzdoto jautājumu?
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Buzajevam!
V.Buzajevs (PCTVL).
Pirmkārt, es gribētu teikt paldies cienījamajam ministra kungam par rūpēm par siltuma patērētājiem un par alternatīvo siltumapgādes avotu brīvu izvēli.
Mēs esam apmierināti ar šo atbildi un ceram, ka sakārtosim tiesiskos jautājumus ar mūsu Jelgavas domes deputātu palīdzību.
Paldies jums!
Sēdes vadītāja.
Paldies. Deputāti ir apmierināti ar sniegto atbildi. Tātad šis jautājums ir izskatīts.
4.jautājums ir deputātu Aleksejeva, Sokolovska, Tolmačova, Buzajeva un Plinera jautājums ārlietu ministram Artim Pabrikam “Par ANO institūciju rekomendācijām”.
Ministrs ir sniedzis rakstisku atbildi un arī informējis par to, ka atrodas šobrīd komandējumā.
Vai deputāti ir apmierināti ar sniegto atbildi? Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Buzajevam!
V.Buzajevs (PCTVL).
Mēs neesam apmierināti, jo nekādu cēloņu, kādēļ nepilsoņi līdz šim brīdim nevar piedalīties pašvaldību vēlēšanās... Nekāda atbilde praktiski nav sniegta, un mēs gribējām tomēr uzklausīt pašu ministra kungu.
Sēdes vadītāja.
Paldies. Gadījumā, ja jūs neesat apmierināti ar sniegto rakstisko atbildi, un ministrs šobrīd atrodas ārpus valsts robežām, tad atbilde uz attiecīgo jautājumu tiek pārcelta. Paldies.
Līdz ar to visi uzdotie jautājumi ir izskatīti. Darbu beidzam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!