• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovākijas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2005., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starpparlamentu savienības 112.asambleju Filipīnās

Vēl šajā numurā

31.03.2005., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovākijas Republikas vēstnieka iepazīšanās vizītēm Latvijā

Trešdien, 30.martā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ivanu Špildu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
Vēstnieks I.Špilda uzsvēra abu valstu – ES locekļu – sadarbības nozīmi parlamentārā līmenī. Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pauda viedokli, ka būtu intensificējamas attiecības starpparlamentu līmenī, padziļinot kontaktus abu valstu parlamentu komisiju līmenī.
Sarunas dalībnieki pieskārās jautājumiem par Eiropas konstitucionālā līguma ratifikācijas procesu abās valstīs un parlamentu sadarbības lomas pieaugumu ES. Vēstnieks informēja, ka Slovākijā līguma ratifikācija notiks šā gada jūnijā. Tā apstiprināšanu, tāpat kā Latvijā, noteiks balsojums parlamentā. Savukārt I.Ūdre pastāstīja par Eiropas lietu komisijas darbu un lēmumu pieņemšanas procesu, īpaši uzsverot veiksmīgo valdības un parlamentāriešu sadarbību ES jautājumos. Pārrunātas arī ES institūciju problēmas dokumentu tulkošanā un tulku nepietiekamība ES.

Saeimas preses dienests

Trešdien, 30.martā, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar jauno Slovākijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ivanu Špildu. Amatpersonas sarunā atzīmēja abu valstu labās attiecības. Pārrunāta nepieciešamība intensificēt sadarbību konkrētās jomās, tai skaitā parlamentāriešu dialoga veicināšanā un kultūras projektu īstenošanā.
Apspriesta arī ES jauno kaimiņu politika, īpaši ES loma Ukrainā, Gruzijā un Baltkrievijā. Ministrs interesējās par Slovākijas nostāju ES paplašināšanās jautājumos un par ES lēmumu atlikt iestāšanās sarunu sākšanu ar Horvātiju.
Pārrunāta arī ASV prezidenta Džordža Buša gaidāmā vizīte Latvijā. Vēstnieks piedāvāja savu pieredzi un palīdzību šīs vizītes organizēšanai.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!