• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starpparlamentu savienības 112.asambleju Filipīnās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2005., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par biometrijas attīstību un pielietojumu

Vēl šajā numurā

31.03.2005., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starpparlamentu savienības 112.asambleju Filipīnās

No 1. līdz 9.aprīlim Manilā, Filipīnās, notiks Starpparlamentu savienības (SPS) 112.asambleja un SPS Padomes 176.sesija, kurā Latviju pārstāvēs Latvijas nacionālās grupas vadītāja, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un grupas loceklis Oļegs Deņisovs.
SPS 112.asamblejā tiks pārrunāta parlamentāriešu loma tādu mehānismu izveidošanā un to darbības nodrošināšanā, kuri paredzēti kara noziegumos, noziegumos pret cilvēci, genocīdā un terorismā iesaistīto personu notiesāšanai, lai novērstu nesodāmību.
SPS 112.asamblejas dalībnieki arī spriedīs par parlamentu lomu tādu jaunu progresīvu starptautisko finanšu un tirdzniecības mehānismu izveidošanā, kuru mērķis ir risināt parādu problēmas un sasniegt Tūkstošgades attīstības mērķus.
Plānots arī izskatīt jautājumu par parlamentu lomu cilvēktiesību aizstāvēšanā un to ievērošanas nodrošināšanā stratēģijās, kas saistītas ar HIV/AIDS pandēmijas profilaksi un kontroli, kā arī HIV/AIDS ārstēšanu. Par šo tēmu SPS Latvijas nacionālā grupa ir iesniegusi savus papildinājumus rezolūcijas projektam.
Vispārējās debatēs paredzēts apspriest valsts iekšējās politikas un starptautiskās politikas ietekmi uz sieviešu situāciju, par ko iecerējusi referēt arī SPS Latvijas nacionālās grupas vadītāja I.Ūdre.
Saeimas priekšsēdētājai SPS 112.asamblejas darba laikā paredzētas arī vairākas divpusējās tikšanās, piemēram, ar Itālijas Deputātu palātas spīkeru Pjēru Ferdinando Kasīni.
Starpparlamentu savienība ir plašākais parlamentāriešu forums, kurā pārstāvētas 138 nacionālo parlamentu un 5 reģionālo asambleju dažādas politiskās sistēmas, kas dod iespēju sekot līdzi, izvērtēt un vajadzības gadījumā ietekmēt pasaules politikas virzību. SPS ir vecākā politiskā starptautiskā organizācija, kas nodibināta 1889.gadā. Tās galvenā mītne atrodas Ženēvā, un tai ir pastāvīgās novērotājas statuss Apvienoto Nāciju Organizācijā.
SPS Latvijas nacionālās grupas vadītāja I.Ūdre SPS 108.konferencē Čīlē (2003.gada aprīlī) tika ievēlēta par Ilgtspējīgas attīstības, finanšu un tirdzniecības komitejas biroja locekli (aizvietotāju). Katras komitejas darbu vada birojs sešu personu, priekšsēdētāja un piecu priekšsēdētāja vietnieku jeb locekļu sastāvā, kuriem ir seši aizvietotāji. SPS 109.asamblejā Ženēvā (2003.gada oktobrī) I.Ūdri ievēlēja par SPS iekšējo auditoru (pilnvaru termiņš beidzās 2004.gada oktobrī). SPS Latvijas nacionālās grupas vadītāja ievēlēta arī par Nacionālo parlamentu priekšsēdētāju otrās konferences sagatavošanas komitejas locekli, kas plānota šā gada septembrī. I.Ūdre ir SPS padomes locekle, kā arī darbojas “Twelve +” ģeopolitiskajā grupā un Sieviešu parlamentāriešu koordinācijas grupā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!