• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par UNESCO ekspertu padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2000., Nr. 313/315 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Rudens sesijas 7.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

08.09.2000., Nr. 313/315

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par UNESCO ekspertu padomes sanāksmi

Drīz apritēs gads, kopš Parīzē UNESCO 30. Ģenerālajā asamblejā tika pieņemta rezolūcija Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecības atbalstam un izveidota Starptautiskā ekspertu padome ar konsultatīvu un padomdevējas funkciju, kuras sastāvā ir ievērojami speciālisti no ASV, Kanādas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Islandes, Krievijas, Vācijas, Francijas, Lietuvas un Igaunijas. Ekspertu padomes goda priekšsēdētāja ir Vigdisa Finnbogadotira, Islandes eksprezidente, īpašā vēstniece UNESCO valodu daudzveidībai. Šā gada 8. un 9.septembrī Rīgā notiks Starptautiskās ekspertu padomes pirmā sanāksme. Tās mērķi un prioritārie apspriežamie jautājumi būs: starptautiskas publicitātes nodrošināšana; līdzekļu un tehniskas palīdzības piesaistīšana; profesionāla palīdzība projekta īstenošanā.

UNESCO sanāksmē pārstāvēs Abdelazizs Abids, komunikāciju, informācijas un informātikas nozares programmu speciālists (CII/INF), Horsts Gedike, Eiropas un Ziemeļvalstu sekcijas direktors (BRX/EUR), un Terēza Uteseni, komunikāciju, informācijas un informātikas programmu speciāliste (CII/INF).

No UNESCO Starptautiskās ekspertu padomes Rīgā ieradīsies Igaunijas parlamenta Rīgikogu deputāte Ivi Ēnmā, M.Mažvīda Lietuvas Nacionālās bibliotēkas direktors Vlads Bulavs, Zviedrijas Karaliskās bibliotēkas nacionālais bibliotekārs Tomass Lidmans, Norvēģijas Nacionālās bibliotēkas direktors, UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" padomes priekšsēdētājs Bendiks Rugas, ASV Kongresa bibliotēkas direktors, Starptautiskās bibliotēku asociāciju federācijas (IFLA) Nacionālo bibliotēku sekcijas priekšsēdētājs Vinstons Tabs un Eiropas Padomes Kultūras un kultūras mantojuma departamenta speciālais padomdevējs Džuzepe Vitiello.

Starptautiskās ekspertu padomes sanāksmes ietvaros Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības UNESCO padomniece Aina Nagobads–Ābola referēs par projekta starptautisko dimensiju: Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas iespējamo ietekmi Austrumeiropā un Baltijas jūras reģionā. Par citu nacionālo bibliotēku projektēšanas un būvniecības pieredzi stāstīs UNESCO Eiropas un Ziemeļvalstu sekcijas direktors Horsts Gedike. LNB Atbalsta fonda valdes priekšsēdētājs Arvils Ašerādens ziņos par projektēšanas vēsturi un pašreizējo situāciju; Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks — par izvirzītās programmas realizāciju projektā: ēkas funkcijām, iekārtām, darbiniekiem, bibliotēkas struktūru; Valsts Vienotās bibliotēku informācijas sistēmas koncepcijas izstrādes darba grupas vadītājs Jānis Bičevskis — par Nacionālās bibliotēkas vietu un lomu zināšanu sabiedrībā. LNB jaunās ēkas projekta un celtniecības vadītājfirmas "Hill International Inc." viceprezidents Renijs Borhans stāstīs par bibliotēkas arhitektūru, projektu, projektēšanas un celtniecības vadību. Bet Saeimas deputāts, likumprojekta "Par LNB projekta realizāciju" izstrādāšanas apakškomisijas priekšsēdētājs Pēteris Apinis informēs par Saeimas apakškomisijā iesniegtajiem LNB projekta finansēšanas modeļiem.

Sanāksmes noslēgumā UNESCO Starptautiskā ekspertu padome pieņems lēmumu par starptautiskās sabiedrības informētības nodrošināšanu, finansu līdzekļu, tehniskās un profesionālās palīdzības piesaistīšanu LNB jaunās ēkas projekta un būvniecības realizēšanai.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!