• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Vācijas federālā prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2005., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/104833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties valstsvizītē Zviedrijas Karalistē

Vēl šajā numurā

01.04.2005., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Vācijas federālā prezidenta

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien, 31.martā, saņēma vēstuli no Vācijas prezidenta Horsta Kēlera. Vēstulē H.Kēlers raksta:
“Pateicos par Jūsu vēstuli, kurā Jūs izklāstījāt sava lēmuma motivāciju, izšķiroties par dalību 9.maijā Maskavā rīkotajās svinībās par godu 60. gadskārtai kopš Otrā pasaules kara beigām. Jūs man skaidrojāt, kālab šī lēmuma pieņemšana nav bijusi viegla. To es labi saprotu, jo kara beigas Latvijai nozīmēja ne vien barbariska kara beigas, bet arī neatkarības zaudēšanu uz daudziem gadu desmitiem. Bet es gribētu Jums teikt, ka Jūsu dziļi izsvērtais pamatojums manī izraisa lielu respektu.
Arī es uzskatu, ka katrai tautai ir jāizvērtē sava vēsture. Tā ir mācība, kas arvien jāatceras tieši mums, vāciešiem. Tikai tad, ja mēs to darīsim, varēsim veidot noturīgu nākotni. Protams, par šo pieredzi mēs runājam arī ar saviem kaimiņiem un draugiem. Tas, pats par sevi saprotams, attiecas arī uz Krieviju.
Visbeidzot, es vēlos Jums apliecināt, ka Vācija vienmēr būs blakus Latvijai, kad runa būs par Jūsu valsts izseno drošo vietu Eiropā.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!